Rafael van der Vaart: Estavana er mere berømt end mig

Rafael van der Vaart nyder livet i Danmark, hvor han i modsætning til kæresten Estavana Polman ikke bliver genkendt på gaden.

Det er efterhånden otte måneder siden, Rafael van der Vaart sluttede sig til de midtjyske ulve i FC Midtjylland. Siden da er det hverken blevet til mange scoringer eller faste optrædende for klubben.

Men den hollandske superstjerne nyder til gengæld livet i Danmark, hvor han bor i Esbjerg sammen med sin håndboldkæreste Estavana Polman.

Unægtelig en stor kontrast i forhold de storbyer, London, Madrid, Amsterdam og Hamburg, hvor han har spillet fodbold.

- I de byer er fodbold det vigtigste, så alle genkender dig. De vil sige noget til dig eller have et billede. Det er normalt og har aldrig været et problem. Men her kan man gå på gaden uden at blive genkendt, siger Rafael van der Vaart og fortsætter:

- Jeg elsker at være her. Folk lader én være i fred, det føles, som om ingen ser fodbold, siger Rafael van der Vaart til DR.

Hendes kæreste

Han har bemærket, at håndbold er en stor ting i det jyske.

- Estavana er mere berømt end mig her. Her er jeg hendes kæreste, smiler hollænderen og fortæller, at det var kæresten, der opfordrede ham til at skifte Real Betis ud med FC Midtjylland.

- Hun spurgte, hvorfor jeg ikke spillede for FCM: De er gode og ligger tæt på, hvor hun bor. Jeg tænkte, at nu måtte vi se, men to uger senere ringede FCM til mig. Vi begyndte at tale, og folkene fra klubben var alle tiders, så hvorfor ikke?

Det har dog ikke været de mest succesfulde otte måneder for Rafael van der Vaart, der har været plaget af en del skader.

- Det har været en svær start, jeg har haft problemer med småskader. Men jeg kan lide at være her, og jeg vil gerne vinde et mesterskab med FCM, siger hollænderen, der skrev under på en toårig kontrakt med FCM.

- For mig er det at være her tilbage til det grundlæggende. Jeg skal selv vaske mine støvler. Jeg var vel 17 år, da jeg gjorde det sidst. Det er lidt mellem professionalisme og amatør, og det kan jeg godt lide, siger han.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter