Randers-direktør: Vi er allerede gået på kompromis med fairness

Michael Gravgaard er modsat Ståle Solbakken ikke afvisende over for idéen om at halvere Superliga-klubbernes point efter grundspillet.

Randers FC's administrerende direktør Michael Gravgaard hilser på fansene efter onsdagens sejr i Europa League-playoff over AaB. (Foto: © Bo Amstrup, Scanpix)

Den nye Superliga-struktur har været genstand for bestandig diskussion, siden den trådte i kraft i sommer.

Fredag foreslog det hollandske analysefirma Hypercube, som var med til at udforme den nye Superliga-model, at indføre en pointhalvering efter grundspillets 26 kampe for at skabe øget spænding og jævnbyrdighed i ligaen.

Forslaget møder hård kritik fra FC Københavns manager Ståle Solbakken, og heller ikke AaB's sportsdirektør Allan Gaarde ser positivt på idéen.

I Randers FC er administrerende direktør Michael Gravgaard mere åben over for forslaget.

- Det er noget, jeg gerne vil diskutere med mine kollegaer, siger Michael Gravgaard til DR Sporten.

- Som mange andre ting handler det her om et kompromis. Alle kan jo se, at den sportslige fairness bliver udfordret, men omvendt indebærer det nogle fordele i forhold til spænding i ligaen.

- Der er ingen tvivl om, at i en sæson som i år med nogle hold, som er markant dygtigere end de andre, så tager det toppen af spændingen i ligaen, forklarer Randers-direktøren.

Er det værd at gå på kompromis med den sportslige fairness for at skabe mere spænding?

- Vi er jo allerede gået på kompromis med den sportslige fairness. Det er ikke det samme, som at jeg synes, den skal strækkes yderligere ved en pointhalvering. Men vi har jo allerede givet afkald på noget fairness for at få en liga med mere spænding.

Så du er ikke afvisende overfor en pointhalvering?

- Jeg tror, det vil være dumt at være afvisende over for noget som helst. Jeg siger ikke, at man skal sige ja, men vi har et produkt og en Superliga, der på flere parametre er udfordret, så jeg synes, man bør lytte til alle forslag.

Savner interesse for Europa League-playoff

Hvordan synes du, den første sæson med den nye struktur er forløbet?

- Det er for tidligt at lave en endelig dom, men man kan selvfølgelig lave en midtvejsevaluering. På den positive side synes jeg, at slutningen på grundspillet skabte nogle fede kampe for os i Randers FC og en masse spænding midt i turneringen.

- På den negative side oplever jeg, at vores fans har haft lidt svært ved at forstå præmissen om det her Europa League-kvalifikationsspil, for vi må erkende, at det ikke har givet den interesse, vi havde håbet på. Der har ikke været den samme interesse for de her Europa League-opgør som for nedrykningsplayoff-kampene, og det undrer mig lidt.

- Jeg er i tvivl om, hvorvidt vi har været dygtige nok og har brugt nok penge på at markedsføre det. Men allerede til næste sæson er jeg sikker på, at der er flere, der forstår de forskellige slutspil. Folk skal lige forstå, hvad den nye struktur betyder, og mon ikke vi finder et par forbedringsforslag omkring kommunikationen til næste sæson.

Ståle Solbakken mener, det er dybt urimeligt, at syvendepladsen har mulighed for at kvalificere sig til Europa League. Er du enig med ham i det?

- Nej, det er jeg ikke enig med ham i. Man gør jo det her for at give nogle normalt lidt ligegyldige kampe et andet skær, som er en gulerod for midterholdene. Jeg medgiver, at man giver køb på den sportslige fairness, men det bliver vi simpelthen nødt til, hvis vi skal have interessen tilbage for vores produkt.

Randers møder lørdag OB i det første af to opgør. Vinderen møder nummer fire fra mesterskabsslutspillet i en enkelt kamp om en plads i næste års Europa League-kvalifikation.