Regeringen vil tillade 500 tilskuere til Superliga-kampe: 'Gør ingen forskel på klubbernes økonomi'

Et udspil fra regeringen lægger op til, at der fra 8. juni kan samles 500 personer til superligakampe.

Fra næste uge kan der komme fans igen på danske Superliga-stadion ifølge et udspil fra regeringen, som DR er kommet i besiddelse af. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Superligaen er i gang igen efter coronapausen - dog uden tilskuere på tribunerne.

Men måske kan der være udsigt til at få liv på tribunerne inden for en kort periode.

Det lægger regeringen op til i et udspil til partilderne for yderligere genåbning af Danmark, der skal træde i kraft 8. juni.

Ifølge udspillet, som DR er i besiddelse af, lægger regeringen op til en harmonisering af undtagelserne i forbindelse med arrangementer med siddende publikum.

- Harmoniseringen betyder, at det også vil være muligt at holde for eksempel en konference med siddende deltagere eller lignende, samt at idrætten, for eksempel superligaklubberne, kan samle op til 500 personer til kampene, hvor tilskuerne sidder ned, lyder det i udspillet.

En symbolsk handling

Et tiltag, som Divisionforeningens direktør, Claus Thomsen, hilser velkommen. Men han understreger samtidig, at det ikke er noget, der rykker det store for Superligaens klubber.

- På denne måde kan vi få lov til at starte op og vise forsvarligt, at vi kan have tilskuere på stadion, og det vil vi være glade for. Men det er mest en symbolsk handling. Det gør ingen forskel for klubbernes fremtidige økonomi, siger han til DR Sporten og tilføjer:

- Det er meget vigtigt for os, at vi kommer tilbage på noget, der er meget tæt på fuld kapacitet fra næste sæson. Sker det ikke, lider vi formentlig strukturel økonomisk skade, og det kommer til at tage år at bygge de forhold op igen.

Divisionsforeningen direktør har indtil videre være godt tilfreds med genstarten af Superligaen, som ifølge ham er foregået "yderst professionelt og meget forsvarligt".

Forsvarligt at lukke fans ind

Og en eventuel tilladelse af tilskuere på lægterne er man klar til at håndtere med samme forsigtighedsprincipper, siger han.

- Vi kan forsvarligt lukke folk ind på vores stadioner, hvor vi kontrollerer alle de omkringliggende omstændigheder på hele tilskuerrejsen, siger Claus Thomsen.

Han påpeger, at fodbold har meget velegnede udendørs faciliteter, som gør det muligt at lukke folk ind ad separate indgange til de forskellige sektioner, uden at de stimler sammen foran indgangene.

Samtidig vil der med billetten følge et bestemt tidspunkt, den enkelte tilskuer skal komme på.

Ifølge Divisionsforeningen er de danske klubber klar til at tage imod tilskuere på stadions. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

- På tribunerne kan man, hvis det er nødvendigt, operere med afstandskrav. Det kan være for enkeltpersoner eller for grupper i form af familier, så de kan være sammen og har et tilstrækkeligt antal kvadratmeter.

- Vi har også mulighed for at tilføje identifikation af, hvem der er der. Det vil sige, at vi – også på et fyldt stadion – vil have mulighed for at udpege, hvem der var til stede og hvor. Det gør, at vi kan lave smitteopsporing og begrænse den vej rundt, siger han.

Hvis udspillet fra regeringen bliver vedtaget, gælder de nye opdaterede restriktioner også i 1.division.

FacebookTwitter