Riddersholm: 'Et spørgsmål om tid, før homoseksuelle spillere træder frem'

Sønderjyske-træner Glen Riddersholm fortæller i et interview, at han har været træner for flere homoseksuelle spillere.

Sønderjyskes træner Glen Riddersholm har trænet homoseksuelle spillere. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Kampen mod homofobi er blevet det helt store samtaleemne i Superligaen efter episoden med Viktor Fischer på Odense Stadion i forrige weekend.

I Superligaen er der ikke nogen spillere, som er stået frem og har bekendt, at de er homoseksuelle, men det er ikke ensbetydende med, at der ikke findes nogen, som er det.

I et interview med TV3 Sport fortæller Sønderjyskes træner, Glen Riddersholm, nemlig, at han har trænet flere spillere, som har været homoseksuelle.

- Det handler om fortrolighed og den respekt, man har for de mennesker, man møder i fodboldverdenen. Jeg er sikker på, at de mennesker stiller sig frem, som vi også har set i udlandet, når de føler, tiden er den rette. Det er ikke noget, jeg skal gøre på vegne af dem, forklarer han.

Glen Riddersholm har udover Sønderjyske også været træner i AGF og i FC Midtjylland samt en række ungdomshold.

Superligaen har i den forgangne runde haft ekstra fokus på at bekæmpe homofobi, hvor holdene blandt andet har spillet med regnbuefarvet anførerbind og bedt dem om at stå sammen om et banner.

- Vi er i 2019, og jeg er helt sikker på med den øgede fokus og en ny generation på vej, så er det et spørgsmål om tid, før vi ser flere fodboldspillere, der træder frem. Det er ikke så stigmatiserende, som det tidligere har været i fodboldverdenen, siger Glen Riddersholm til TV3 Sport.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk