Per Rud: Unge spillere alene kunne ikke løfte Brøndby

Der skal et miks af unge talenter og rutine til for at løfte Brøndby væk fra bunden, mener sportschefen.

(Foto: DR © DR Sporten)

Brøndby har hentet en særdeles erfaren spiller til klubben i form af Khalid Boulahrouz.

Og det er der ifølge sportschef Per Rud en helt særlig grund til i klubben, hvor det ellers er talenter og unge spillere, der har været i fokus.

- Det miks, vi gerne vil have på vores hold, kan vi få med ham. Da vi startede op, var vi fuldstændig friske på at spille med de unge fyre, men vi kunne også bare mærke, da vi fik en skidt sæsonstart, at presset på dem steg.

- Den erfaring, han har, vil komme os til gode, når der kommer en sten eller et bump på vejen.

- Så vil han kunne hjælpe os og træde på pedalen, når de unge spillere bare vil op og score. Der er det vigtigt med en spiller, der siger: Ro på!, siger Per Rud.

Han understreger, at der i klubben stadig vil være fokus på talenterne, men at det alligevel har været nødvendigt at købe sig til rutine.

- Det er stadig vores helt store mål, at vi bliver en center for talentudvikling, men vi må konstatere, at unge spillere alene ikke kan vinde kampe.

- Med de unge arbejder vi på den lange bane, og det kan godt være, at der er en spiller eller to, som i denne proces kan blive lidt klemt i starten i forhold til minutter.

- Men alternativet var, at de spillere ville få det uendeligt svært og for nogle ville det måske være karrieretruende. Nu kan de komme lige så stille ind omkring holdet og derved løfte sig, lyder det fra sportschefen.

Khalid Boulahrouz har fået tilnavnet Kannibalen i sin tid i den tyske bundesliga og har sørget for klippefaste forsvar i både Chelsea og senest Sporting Lissabon.

Derfor bliver han ifølge Per Rud også en vigtig brik for Brøndby, hvis klubben skal kunne gøre sig højere oppe i ligaen.

- Det er i hvert fald mit mål, men Superligaen er bare vanvittigt jævnbyrdig, og fordi man henter en spiller eller to, ryger man ikke automatisk væk derfra.

- Jeg tror godt, at jeg tør garantere, at det kommer til at gå bedre i år. Det bliver ikke uden sværdslag og nedture undervejs, men på den lange bane har jeg svært ved at se, at nogle herhjemme har så unik en platform som vi har, siger Per Rud.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk