Rundt om Superligaen: Tilskuere, teenagere og tidlige mål

Robert Skov slog rekord, men hvilke tal fra sidste sæson er ellers interessante?

Der var mange grunde til at juble for Robert Skov i sidste sæson. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Robert Skov stjal alle overskrifter og blev sidste sæsons helt store historie, da FCK-spilleren med 29 mål blev den mest scorende i en enkelt sæson i Superligaen nogensinde.

Men Skovs rekordsæson er ikke det eneste spændende fra sidste sæsons Superliga. I anledning af, at 2019/2020 sæsonen skydes i gang fredag aften, har vi taget et kig på nogle af de bemærkelsesværdige tal og statisikker fra sidste sæson.

6.581

Så mange tilskuere var der i gennemsnit til en Superligakamp i sidste sæson. Det er en stigning på 11,9 procent i forhold til den foregående sæson.

24

Carlo Holse nåede både at få krammere af FCK-træner Ståle Solbakken og her EfB-træner John Lammers. (Foto: John Randeris © John Randeris)

Så mange Superligakampe spillede Carlo Holse i sidste sæson. Ti for mesterholdet fra FC København og 14 for bronzevinderne Esbjerg fb. Det var nok til at sikre ham to medaljer i en enkelt Superligasæson - som den tiende spiller i historien.

6

Så mange gange scorede Robert Skov to eller flere mål i en Superligakamp i sidste sæson.

65

Dame N'Doye er den mest scorende spiller for FC København nogensinde. (Foto: Jens nøRgaard Larsen © Scanpix)

Så mange mål mangler Dame N’Doye at score i Superligaen, hvis han skal overgå Morten Duncan Rasmussens 145 Superligamål. Senegaleseren er den aktive Superligaspiller, der har scoret flest mål, men der er altså et langt stykke op til Duncans rekord.

950

Så mange kort blev uddelt i sidste sæson. 907 gule og 43 røde. Det giver et gennemsnit på 3,86 kort per kamp – det højeste antal nogensinde.

15

AGF'erne havde svært ved at holde styr på Tiémoko Konaté (Foto: CLAUS BJØRN LARSEN © photobyclausbjoern.com)

Så mange sekunder gik der i kampen mellem Vendsyssel og AGF i marts, før Tiémoko Konaté havde sparket nordjyderne i front. Det er det tredjehurtigste mål i Superligaens historie.

3.240

Så mange Superligaminutter spillede Randers FCs målmand Patrik Carlgren i sidste sæsons 36 kampe. Han er den eneste, der spillede samtlige minutter i løbet af sæsonen.

15

19-årige Andreas Skov Olsen var en af de teenagere, der for alvor markerede sig for FC Nordsjælland i sidste sæson. Han scorede 22 gange. (Foto: henning Bagger © Scanpix)

Så mange teenagere repræsenterede FC Nordsjælland i sidste sæson. Til sammen spillede de i 222 kampe.

16

16 år og 98 dage. Så gammel var OB's Gustav Grubbe, da han blev skiftet ind mod FC Midtjylland den 5. maj. Det gør ham til den fjerdeyngste spiller i Superligaens historie.

73

Så mange minutter gik der mellem hver gang, Robert Skov var involveret i et mål enten ved selv at score eller levere en assist

149

Så mange udlændinge spillede i Superligaen i sidste sæson. Det er det højeste antal nogensinde.

Den nye Superligasæson bliver sparket i gang klokken 19 fredag aften, når sølvvinderne fra FC Midtjylland tager imod bronzevinderne fra Esbjerg fB.

Kilde: Superstats

Facebook
Twitter