Sagaen fortsætter: Brøndbys fans boykotter FCK-derby

Brøndby-supportere er ikke tilfredse med deres placering i Parken i næste uges Superliga-derby.

Brøndby-fansene dukker ikke op til det københavnske derby mellem Brøndby og FC København på søndag. (Foto: Jens nøRgaard Larsen © Scanpix)

Først måtte de ikke komme, så fik de lov alligevel, og nu gider de slet ikke.

Når Brøndbys spillere om præcis en uge løber på banen til forårets første Superliga-opgør mod rivalerne fra FC København, så bliver det uden den store opbakning fra deres fans på tilskuerpladserne.

Her til morgen har de blå-gules fanklubber Brøndby Support og Alpha nemlig meldt ud, at de vil boykotte kampen mod de danske mestre.

- Vi får jo kun 1400 billetter og det er på et langt smalt afsnit. Det gør det umuligt at skabe en stemning, siger næstformand i Brøndby Support, Sarah Agerklint, til DR Sporten.

Og derfor må de danske fodboldfans altså undvære den stemning, der normalt præger derbyet mellem Danmarks to største fodboldklubber.

- Jeg kan godt forstå, hvis der er nogen, der synes, det er ærgerligt, men vi bliver nødt til at kæmpe for at få nogle ordentlige forhold. Så længe der ikke er en aftale på plads om, hvordan det kommer til at se ud i fremtiden, så bliver vi nødt til at fastholde vores principper om, at det her er ikke et okay afsnit, siger Sarah Agerklint.

Beslutningen kommer ovenpå et turbulent forløb, hvor Brøndbys fans i første omgang ikke måtte købe billetter til kampen. Siden fik de lov til at købe billetter alligevel, men altså ikke under forhold, som Brøndby-fansene kunne acceptere.

Derfor må Brøndbys spillere også indstille på, at deres jagt på FC Københavns førsteplads i Superligaen må indledes uden store dele af deres fans på tribunerne.

- Jeg håber, spillerne trods alt ved, at vi altid er der for dem. Der bliver gjort en masse for at forklare dem det og forberede dem på, hvorfor vi ikke er der, så de ved hvorfor, og at det ikke har noget med dem at gøre, siger Sarah Agerklint.

Kan du forstå, hvis der sidder folk derude og tænker, at Brøndbys fans er en smule forkælet, når de ikke vil acceptere et tilskuerafsnit?

- Det sagde man også om fagforeningerne engang, ikke? Det er jo her kampen er, og det er derfor vi fans er organiseret, så vi kan kæmpe for alles bedste vilkår, siger Sarah Agerklint.

FC København oplyser, at de først vil have en officiel melding fra Brøndby, før de udtaler sig om sagen.

Kampen mellem FC København og Brøndby bliver fløjtet op på søndag klokken 13.30.

Facebook
Twitter