Sammy Youssouf skifter til Viborg

30-årige Sammy Youssouf vender hjem til Superligaen. Efter en lang årrække i udlandet starter han med øjeblikkelig virkning i Viborg.

Sammy Youssouf i aktion for RBC Roosendaal i Æresdivisionen i 2003. (Foto: Scanpix © Scanpix)

Viborg henter 30-årige Sammy Youssouf hjem til Superligaen.

Den tidligere AB-angriber har senest spillet i Queens Park Rangers og starter med øjeblikkelig virkning i Viborg. Han har fået en kontrakt, der gælder frem til næste sommer.

- Jeg er utrolig sulten for at komme i gang igen. Uden at lægge for meget pres på mig selv, så handler det selvfølgelig om at få scoret nogle mål. Men for holdet handler det om at komme op i tabellen. Og det kan jeg forhåbentlig hjælpe til med ved at tilføre holdet noget erfaring, nogle mål og en masse gejst og vilje, siger Sammy Youssouf.

Han er ikke bekymret over Viborgs nuværende placering under nedrykningsstregen.

- Det er midlertidigt, at vi ligger, hvor vi ligger. Det er jeg sikker på. Nu skal vi bare have nogle point ind på kontoen, og der er trods alt kun fem point op til midterholdene i ligaen. Så det er måske to kampe og to sejre, så kan det hele være vendt på hovedet, siger Sammy Youssouf.

Turbulent karriere

Inden for den seneste årrække har Sammy Youssouf prøvet kræfter med både hollandsk, engelsk og portugisisk fodbold. Han havde en temmelig turbulent sidste sæson, da han blev bænket i sin portugisiske klub Maritimo og skiftede efterfølgende til engelske QPR.

Her kom han ud for en ledbåndsskade i knæet og blev siden fritstillet af klubben. De sidste måneder har Sammy Youssouf genoptrænet i sin gamle klub, AB, men allerede tirsdag morgen var han på træningsbanen i Viborg.

- Mit knæ er helt i orden, men det er selvfølgelig et stykke tid, siden jeg har spillet kamp. Jeg har måske lige brug for at komme i gang, men jeg træner for at være med allerede i weekenden, siger Sammy Youssouf til Ritzau.

Foreløbig gælder aftalen mellem Viborg F.F. og Sammy Youssouf til udgangen af juni måned næste år.