Schmeichel vil være sportsdirektør

Peter Schmeichel står i spidsen for en investorgruppe, der vil lægge 250 mio. kr. i Brøndby. Med pengene kommer dog en række krav - blandt andet at målmandslegenden skal være sportsdirektør.

Peter Schmeichel på pressemødet i København fredag aften, hvor han redegør for sine planer. (Foto: Bjarke Ørsted © Scanpix)

Peter Schmeichel vil være sportsdirektør, aktionær og bestyrelsesmedlem i Brøndby og udfordrer dermed både den siddende sportsdirektør, Anders Bjerregaard, og dennes far, Per Bjerregaard, der i 2006 stod bag udnævnelsen af Anders Bjerregaard som sportsdirektør.

- Jeg har et kæmpe Brøndby-hjerte og synes ikke, at klubben hører til som næstsidst i Superligaen. Som minimum skal de slås med FCK om mesterskabet. Det er der ingen udsigt til vil ske foreløbig, og det gør virkelig ondt på mig, siger han til DR.

Schmeichel står i spidsen for en gruppe investorer, der blandt andet tæller finansmanden Aldo Petersen og advokaten Karoly Nemeth. De vil gøre klubben til en bedre forretning og vil for en kvart milliard kroner købe sig ind i fodboldklubben.

Med pengene følger dog nogle krav. Blandt andet at Schmiechel skal være sportsdirektør, samt at de nuværende aktieklasser skal fjernes. De har historisk set betydet, at Per Bjerregaard sammen med amatørinteresserne i Brøndbyernes IF Fodbold Fond reelt har siddet på magten med deres særlige A-aktier.

- Vi har kæmpe respekt for den tradition, der er i klubben. At det er amatørafdelingen, der bestemmer. At det er deres klub og dem, der har været med til at skabe den. Men i moderne fodbold er det vigtigt, at man har en skrap forretning, der er uafhængig af det, der sker på fodboldbanen, siger Peter Schmeichel.

"Sludder for en sladder fra Brøndby"

Gruppen afsendte deres tilbud til Brøndby torsdag og havde givet klubben en frist til fredag klokken 15:30 til at reagere. Der kom kun en 'sludder for en sladder', fra Brøndby, siger Schmeichel. Men han er dog stadig interesseret.

- Vi er stadig åbne, men det er op til Brøndby. Fristen for tilbuddet er udløbet, og kursen er steget siden da, og vi må også se på økonomien i det her. Men vi har ikke hørt fra klubben og ved ikke, om de er interesserede. Bolden er hos Brøndby. De må komme til os, siger Schmeichel, der ikke lægger skjul på, at han er skuffet over Brøndbys 'manglende' reaktion på tilbuddet.

Schmeichel repræsenterede selv klubben fra 1987 til 1991. Han vandt som aktiv fire danske mesterskaber med Brøndby i 1987, 1988, 1990 og 1991. Han vandt desuden pokalturneringen i 1989 og var med til at spille holdet frem til UEFA Cup-semifinalen i 1991.Støtte fra FondenDen nu afgående formand i Brøndby, Ejvind Sandal, siger, at Brøndby nu ser nærmere på tilbuddet fra Schmeichel og co.

- Vi kunne ikke håndtere tilbuddet, og det er jo ikke bestyrelsen, som skal tage stilling til de krav, der fulgte med tilbuddet om kapitaltilførsel. Det er fondsbestyrelsen, der skal tage stilling til, om stemmebegrænsningen skal ophæves, siger Ejvind Sandal til RB-Børsen.

I forbindelse med en styrkelse af Brøndby IF's kapital vil Brøndbyernes IF Fodbold Fond kunne støtte, at det indbyrdes stemmemæssige styrkeforhold imellem A- og B-aktionærerne forrykkes til B-aktionærernes fordel. Det fremgår af meddelelsen om den nye ledelsesstruktur i fodboldklubben.

Fonden sidder på blot 7,8 pct. af aktierne, men på hele 43 pct. af stemmerne ifølge Greens Online.

- Hvis bestyrelsens strategiske overvejelser munder ud i et behov for at styrke kapitalen, og hvis vi i Fonden vurderer, at de langsigtede sportslige udviklingsmuligheder herved styrkes, vil vi også kunne acceptere, at det stemmemæssige styrkeforhold ændres, hedder det i en udtalelse fra formanden for Brøndbyernes IF Fodbold Fond, Finn Petersen.

http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:532e6e30a11f9d0b28f305a8

FacebookTwitter