Se højdepunkter: Esbjerg-AGF

Jesper Lange blev matchvinder i 2-1 sejren, men Hans Henrik Andreasen nettede også i sin første superligakamp efter skiftet til EfB.

Esbjerg spillede sig over Superligaens nedrykningsstreg, da vestjyderne mandag slog AGF med 2-1.

Jesper Lange blev matchvinder med den afgørende scoring et kvarter før slutfløjt.

Facts om kampen

- Med sejren fik Esbjerg tre hjemmesejre i streg i Superligaen for første gang siden august-oktober 2009.

- AGF har ikke vundet en udekamp i Superligaen, hvor man har været bagud ved pausen siden december 2003, hvor man vandt 1-3 ude mod FC Nordsjælland efter 1-0 i pausen.

- For første gang, siden klubben vendte tilbage til Superligaen, tabte AGF en mandagskamp på udebane. Det var tidligere blevet til fem sejre og to uafgjorte.

- Esbjerg scorede for første gang i kampens andet kvarter i denne sæson.

- Hans Henrik Andreasen scorede sit Superligamål nummer 57 i alt. Det var nummer 20 i Esbjerg-trøjen.

- Hans Henrik Andreasen har aldrig tabt en Superligakamp, hvor han har scoret åbningsmålet. 17 gange har HHA scoret åbningsmålet i en Superligakamp. Det er nu endt med 14 sejre og tre uafgjorte.

- Det var i øvrigt Andreasens mål nummer fem mod AGF i Superligaen. Kun mod FC Nordsjælland (9 mål) har han scoret flere.

- Hans Henrik Andreasen blev med sin scoring den næstældste Esbjerg-målscorer i Superligaen. Hans 34 år og 53 dage er kun overgået af Jess Thorup, der scorede i en alder af 35 år og 62 dage i april 2005 mod Herfølge (5-1).

- Superligaen ældste målscorer er i øvrigt Keld Bordingaard, der scorede for Vejle i maj 2000 i en alder af 37 år og 173 dage.

- Vatsadze scorede sit tredje Superligamål i sin kamp nummer 10.

- For første gang nogensinde tabte AGF en Superligakamp, hvor en georgier scorede. Tidligere havde deres georgiere scoret i ni kampe, som var endt i otte sejre og én uafgjort.

- Jesper Lange kom ind og scorede sit Superligamål nummer 30.

- 18-årige Marcus Solberg fik Superligadebut for AGF.

Facts indsamlet af Infostrada Sports    

Facebook
Twitter