Sehr gut gemacht: Superligatrænere hentede inspiration foran tv-skærmene

Med kun halvanden uge til genåbningen af Superligaen, blev der fulgt ivrigt med foran tv-skærmene, da bolden igen rullede i Bundesligaen.

Det glædede flere superligatrænere at se, hvordan weekendens bundesligakampe blev afviklet uden de store problemer. (Foto: Michael Probst © Scanpix)

Om lidt over en uge genåbner

Superligaen
i fodbold herhjemme, men allerede i weekenden – og igen mandag aften - rullede bolden syd for grænsen, da Bundesligaen
genoptog
den afbrudte turnering efter coronapausen.

Det betød millioner af tv-seere over hele Europa og verden, og også blandt trænerne i den bedste danske række blev der fulgt intenst med, da de første kampe igen blev fløjtet op uden tilskuere og med en lang række forholdsregler omkring opgørene.

- Jeg har som så mange andre haft en helt grundlæggende fodboldsult, så jeg havde virkelig glædet mig til bare at se noget live fodbold igen, lyder det for eksempel fra FC Nordsjællands cheftræner, Flemming Pedersen.

For FC Nordsjællands cheftræner, Flemming Pedersen, var det særligt interessant at se, hvordan tyskerne løste alle de logistiske udfordringer, der er forbundet med at afvikle fodboldkampe under coronavirusset. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Det var dog ikke kun selve spillet og især Borussia Mönchengladbachs nydelige sejr på 3-1 ude over Eintracht Frankfurt, der blev studeret på hotellet i Farum, hvor Flemming Pedersen i øjeblikket bor fast, eftersom han har et

familiemedlem
i særlig risikogruppe i forhold til Covid-19.

- Det var også interessant at se alle de forskellige specielle

tiltag
omkring kampene i aktion. Vi har selv prøvet at øve os på logistikken og de forskellige nye protokoller i forbindelse med en intern træningskamp. Det handler om alt fra drikkedunke, afstand mellem udskiftere og mulighederne for at tale sammen med holdet i pausen. Og grundlæggende så det jo ud til at fungere i praksis for tyskerne, siger Flemming Pedersen.

Også hans kollega Jacob Friis fra AaB sad klar foran tv-skærmen, da de første kampe i Bundesligaen blev fløjtet i gang lørdag. Mere specifikt havde han tændt for opgøret mellem RB Leipzig og Freiburg.

- Det var rart at se, at det hele forløb uden de store problemer, men man må også bare konstatere, at der virkelig mangler noget, når det er uden tilskuere. Det kan synes tempoforladt, når tændingen fra tribunen mangler, og det bliver man ekstra opmærksom på som tv-seer. Det skal vi som trænere bare ikke lade os snyde af, siger Jacob Friis, der får mulighed for at forberede sig yderligere på både det og de nye krav og

tiltag
i forbindelse med et par træningskampe, inden der igen bliver spillet om point i
Superligaen
fra 28. maj.

Ros til Bundesligaen

Divisionsforeningen
og
DBU
gennemfører tirsdag og onsdag i denne uge ekstra coronatest af samtlige Superliga-hold, der dermed får mulighed for at spille træningskampe mod hinanden. AaB møder for eksempel FC Midtjylland i en testkamp på hjemmebane fredag, mens turen tirsdag i næste uge går til Fyn for at møde OB.

Også her så træner Jakob Michelsen Bundesliga-bold i weekenden.

- Vi må bare rose Bundesligaen, det her kan de virkelig. Det kører, som det skal, og det var fint at se, at det kan lade sig gøre at afvikle kampene med de specielle forholdsregler, som nu skal til, siger OB-træneren, der dog også manglede noget for at fuldende oplevelsen.

- Selvfølgelig havde mange os higet efter at se fodbold igen, men det var også lidt tamt. Det må jeg sige. Det er bare noget andet, når der ikke sidder 60.000 ellevilde tilskuere på

tribunerne
, men det er heldigvis værre for dem, der ser med. For aktørerne – også os i
Superligaen
– er der stadig masser af nerve og intensitet, lyder det fra Jakob Michelsen.

Første kamp efter genåbningen af

Superligaen
bliver torsdag den 28. maj mellem AGF og Randers.