Selvfølgelig frygter AGF nedrykning efter alvorligt nederlag til Vejle

AGF tabte 0-1 til Vejle torsdag aften. Det kan godt gå galt, siger Aarhus-klubben.

Det er ikke rart at blive svinet til, men det er retfærdigt, fortæller Mikael Andersson. (Foto: Mette Mørk © Mette Mørk)

'Vi vil ha’ tre point,' skreg AGF’s fans i begyndelsen af kampen. Men på 90 minutter ændrede det sig til magtesløshed og foragt.

Kort efter 0-1-nederlaget til Vejle Boldklub, råbte AGF-supporterne,'vi er klubben, hvem er I,' efter spillerne, der også et par strakte langemænd med på vejen mod omklædningsrummet.

AGF har ikke vundet i 12 kampe i streg og med to kampe tilbage af Superligaen, har klubben blot tre point ned til Vejle og nedrykning. Og risikoen for at skulle spille 1. division efter sommeren, spøger da også i Aarhus, erkender AGF's Mikael Anderson.

- Selvfølgelig er jeg bange for at rykke ned. Alt andet ville være at lyve. Jeg tror ikke det sker, men jeg frygter det, siger han til TV3 Sport efter kampen.

Se højdepunkter fra Vejle-AGF i videoen herunder:

AGF formåede aldrig at svare igen, da Vejles Dimitrios Emmanouilidis dukkede op ved bageste stolpe og sendte bolden i nettaget. Derfor kan den islandske midtbanespiller også sagtens forstå, at de medrejsende fans var alt andet end tilfredse med aarhusianernes præstation.

- Jeg kan blot rose dem og sige, at det er et fantastisk fremmøde. Vi er mindst lige så trætte af det. Det er ikke rart at blive svinet til, men det er retfærdigt, fortæller Mikael Anderson.

Ifølge AGF-kaptajn Patrick Mortensen er situationen alvorlig.

Klubben er placeret i bunden, fordi man ikke formår at vinde kampe, og det er hårdt at skuffe fansene, siger han til DR Sporten.

- Det kan godt gå galt. Vi må se frem mod kampen mod Viborg, hvor vi som minimum skal have en sejr. Vi kan ikke gøre andet, og vi må ikke lægge os ned, fortæller Patrick Mortensen.

Vi ville ønske, at de sang noget andet i stedet for at være efter os, siger AGF's målvogter Jesper Hansen til TV3 Sport. (Foto: Mette Mørk © Mette Mørk)

'Ville ønske, de sang noget andet'

AGF's sidste sejr kom den 18. februar mod SønderjyskE, og Mikael Anderson har svært ved at sætte ord på, hvorfor aarhusianerne ikke kan skaffe tre point. En dårlig start blev igen udslagsgivende for et kampforløb, som generelt var dårligt set med AGF-briller.

Der var da heller ikke meget at smile af i omklædningsrummet, fortæller aarhusianernes målvogter, Jesper Hansen.

Ifølge den 37-årige fodboldspiller var der en 'tung og dårlig stemning' efter kampen.

- Jeg ved ikke, om vi er bange. Vi har muligheden for at ændre det for fansene, som helt forståeligt er utilfredse. Vi ville ønske, at de sang noget andet i stedet for at være efter os, siger han til TV3 Sport.

Manden med ansvaret er David Nielsen. Det påpeger AGF's cheftræner selv i det efterfølgende interview med DR Sporten. Alle i og omkring klubben er forståeligt skuffede, siger han.

- For os er det nu en situation, hvor vi skal finde det bedste frem i os selv. Vi må ikke kigge andre steder hen end på os selv. Vi skal ud og have vasket det her af i de næste to kampe. Der skal komme noget trods ind i os, fortæller han.

Han tror dog fortsat på at finde frem til en løsning, der vil sikre AGF endnu en sæson i Superligaen.

- Vi har vendt alle sten, men nu må vi vende den sidste.

AGF kastede alt frem i jagten på en udligning, men uden held. Det blev til 0 point i Nørreskoven.

I de to sidste kampe møder David Nielsens tropper først Viborg og derefter FC Nordsjælland.