Silkeborg snublende nær Superligaen efter målfest på Amager

Viborg havde kurs mod førstepladsen, men Silkeborg vendte et truende nederlag til sejr mod Fremad Amager.

Silkeborgs brandvarme angriber, Ronnie Schwartz, lynede to gange i opgøret. (Foto: Bo Amstrup © Scanpix)

Alt er stadig åbent før sidste runde i 1. division.

Søndag var der fart over feltet, da topholdet Silkeborg slog Fremad Amager 4-3 i en medrivende målfest, mens Viborg besejrede Hvidovre 1-0 på udebane.

Resultaterne betyder, at Silkeborg bevarer førstepladsen forud for sidste runde, der afvikles på lørdag.

Silkeborg er øverst i tabellen med 58 point, mens Viborg er et point efter på andenpladsen. Fremad Amager har 50 point på tredjepladsen med en kamp tilbage.

Næstved og Lyngby ånder Amager-holdet i nakken med 49 point, efter at Lyngby søndag slog Næstved 2-0 på hjemmebane.

Tre flotte scoringer

Rækkens nummer et efter 33 runder rykker direkte op i Superligaen, mens nummer to og tre skal møde superligahold over to playoffkampe om en billet til den bedste række i næste sæson.

På Sundby Idrætspark lignede Silkeborg et oprykkerhold, da holdets og 1. divisions topscorer, Ronnie Schwartz, hamrede gæsterne foran efter syv minutters spil.

  • Stephan Petersen blev matchvinder for Silkeborg fem minutter før tid. (Foto: Martin sylvest © Scanpix)
  • Silkeborg-fans fejrer sejren. (Foto: Martin sylvest © Scanpix)
1 / 2

Fremad Amager fik ikke clearet bolden, som landede for fødderne af den tidligere Randers- og AaB-bomber, der hamrede den op i hjørnet til 1-0.

Glæden var kortvarig. Knap var de rødblusede færdige med at juble, før Lucas Engel skrabede bolden i nettet i den anden ende.

Det blev også 2-1 til Fremad Amager på et formidabelt frisparksmål af Lucas Ohlander med seks minutter tilbage af første halvleg.

Målfesten fortsatte efter pausen, da Schwartz blev dobbelt målscorer. Efter lidt tilfældigheder bragte Samson Ideye igen Fremad Amager foran på en flugter, men målorgiet var endnu ikke slut.

Et fladt indlæg fra Jeppe Okkels sejlede hele vejen gennem Amager-defensiven og i nettet. Pludselig stod det 3-3, og alt var igen åbent.

Der skulle et nyt drømmemål til at afgøre det. Med to minutter igen af den regulære spilletid trak Stephan Petersen ind i banen og kanonerede den i det fjerneste hjørne med venstrebenet, og Silkeborg tog fra den svære udebane med alle tre point.

Thisted rykker ud

Viborgs sejr var en anelse nemmere at holde styr på. Sejren blev sikret af Jeff Mensah, der var på pletten med et hårdt spark ti minutter inde i anden halvleg.

I den anden ende af tabellen rykkede Thisted endegyldigt ud efter et 2-3-nederlag til HB Køge, mens et brasiliansk mirakel holdt liv i FC Helsingørs overlevelseschancer i sidste spillerunde.

Da FC Roskilde vandt 3-2 over FC Fredericia, skulle Helsingør have point ude mod Nykøbing FC for ikke at rykke ud.

Jeff Mensah blev matchvinder for VIborg, der dermed kun har ét point op til Silkeborg inden sidste spillerunde. (Foto: Bo Amstrup © Scanpix)

Efter 92 minutters spil var superliganedrykkerne dog bagud 1-3, og alt tydede på anden nedrykning i træk. Men så dukkede brasilianske Douglas op, og med to scoringer i overtiden sørgede han for 3-3 i en vanvittig afslutning.

Det betyder, at hvis Helsingør i sidste runde kan slå Lyngby hjemme, mens Hvidovre taber ude til Fredericia, så overlever Helsingør i rækken på en bedre målscore end netop Hvidovre.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk