Sjove facts fra Superligaen

Læs facts efter weekendens kampe her.

Brøndbys Mike Jensen efter scoringen til 2-0. Brøndby har vundet alle de syv Superligakampe, hvor han har scoret. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Læs statistik efter weekendens kampe i Superligaen her. Du kan bla. læse at:

- Esbjerg spillede uafgjort for fjerde udekamp i træk - César Santin brændte for første gang et straffespark - Alle Gilberto Macenas seks scoringer i denne sæson er faldet på udebane. - Brøndby har nu lukket mål ind i deres sidste 14 Superligakampe, og det er ny klubrekord

Lyngby BK – Randers FC 3-3

- To mål på syv minutter er de hurtigste to mål i denne sæson.

- Det er 11. gang i denne sæson at Lyngby scorer det første mål i kampen, og dermed tangerer de FCK der dog har spillet en kamp færre. De 11 kampe er endt med 6 sejre, 2 uafgjort og 3 nederlag.

- Kim Aabech nu delt nr. 2 på assist-listen med 5 assists sammen med Dame N’Doye og Chris Sørensen. Claudemir fra FCK fører med 6.

- Det var Kim Aabechs 9. mål i denne sæson. Hvis han scorer et tiende vil det være første gang siden 2000/01 at en Lyngby-spiller scorer 10 mål i en sæson (Kim Christensen).

- Fire mål i første halvleg tangerer sæsonrekorden. Tidligere har OB ført 3-1 over SønderjyskE efter 45 minutter.

- Det var tredje gang i sæsonen vi fik resultatet 3-3. Tidligere har SønderjyskE og FCK delt med samme cifre og Lyngby har tidligere præsteret samme resultat hjemme mod Brøndby.

Silkeborg IF – Esbjerg FB 1-1

- Tim Janssen scorede for femte gang i fem kampe mod Silkeborg, og det er dermed suverænt den klub, som han har scoret flest mål mod i Superligaen.

- Lasse Heinze er blevet passeret af Tim Janssen fem gange, og den hollandske angriber er dermed den spiller, der har sendt flest bolde ind bag Heinze.

- Esbjerg spillede uafgjort for fjerde udekamp i træk og har nu ikke tabt i deres sidste syv udekampe. Begge dele er en tangering af klubrekorden.

- Esbjerg har nu scoret i deres sidste 13 Superligakampe, og det er en tangering af klubrekorden, der blev sat første gang fra maj-september 2007.

- Christian Holst har nu scoret fire Superligamål mod Esbjerg i Superligaen. Det er kun HB Køge, at Holst har scoret ligeså ofte mod.

- To ud af Silkeborgs tre yngste startopstillinger i denne sæson har været i kampe mod Esbjerg. Dagens startende 11 havde en gennemsnitsalder på 25 år og 357 dage, hvilket er holdets tredjeyngste startopstilling i denne sæson. Den yngste opstilling var på 25 år og 54 dage og var i sæsonens første opgør mod Esbjerg den 28. august.

- Peter Nymann spillede sin Superligakamp nr. 50 for Esbjerg.

SønderjyskE – AC Horsens 0-3

- 3-0-sejren var den største udesejr for AC Horsens nogensinde i Superligaen.

- Gilberto Macena er med sine to mål i kampen nu oppe på 39 Superligamål, og det gør ham til den brasilianske spiller, der har scoret flest mål i Superligaen gennem tiden.

- Sønderjyske lukkede for anden hjemmekamp i træk tre mål ind, og det er en tangering af klubrekorden, der senest blev sat i november 2008.

- For første gang i denne sæson vinder AC Horsens to Superligakampe i træk.

- Med Olafur Skúlasons røde kort er Sønderjyske er nu oppe på to direkte røde kort i denne sæson, og det er sæsonrekord. Man deler den dog med AC Horsens.

- Sønderjyske stillede i dag op med deres ældste startopstilling i denne sæson. Gennemsnitsalderen for de startende elleve var 28 år og 27 dage.

- Alle Gilberto Macenas seks scoringer i denne sæson er faldet på udebane.

FC København– FC Nordsjælland 2-1

- FCK er nu ubesejret i deres første 17 kampe i denne sæson. Det er den bedste start af et hold nogensinde i Superligaen.

- Det var første gang siden kampen mellem Brøndby og HB Køge den 23. august 2009 (6-1), at der bliver dømt to straffespark i samme kamp.

- Der blev dømt to straffespark inden for tre minutter i dagens kamp. Sidst det skete i Superligaen var den 19. juli 2009 i kampen mellem Brøndby og OB, hvor der også blev dømt to straffespark i løbet af tre minutter (39-41 minut).

- Det var første gang siden den 31. maj 2009, at et hold fik to straffespark i samme kamp. Og her var det ligeledes FCK, der fik to forsøg fra elleve meter. Det var i en kamp mod Randers, og Morten Nordstrand scorede på begge.

- FCK har nu brændt to straffespark i denne sæson, og det er sæsonrekord. Holdet har desuden fået tilkendt fem straffespark, og det er ligeledes sæsonrekord. Brøndby har dog også fået tilkendt fem straffespark.

- FCK har nu scoret kampens første mål 12 gange i denne sæson, og det er sæsonrekord. Holdet har vundet alle de 12 kampe, hvor de har scoret kampens første mål i denne sæson, og det er ligeledes sæsonrekord

- FCK  har ikke tabt i de sidste 18 Superligakampe (15 sejre, 3 uafgjorte).  De nærmer sig klubrekorden, som også er Superligarekord, på 21 kampe i træk uden nederlag. De har sat rekorden to gange og deler den også med Brøndby.

- César Santin brændte for første gang et straffespark i Superligaen. Han har nu scoret på syv ud af otte straffespark.

- FCN stillede i dag op i deres yngste startopstilling i denne sæson. De startende elleve havde en gennemsnitsalder på 23 år og 329 dage

AaB – Brøndby IF 1-2

- Brøndby har nu lukket mål ind i deres sidste 14 Superligakampe, og det er ny klubrekord.

- Rasmus Würtz har nu scoret fire mål mod Brøndby, og de er dermed den Superligaklub, som Würtz har scoret oftest mod i Superligaen.

- Mike Jensen scorede for tredje gang i træk på udebane mod AaB. Brøndby har vundet alle de syv Superligakampe, hvor han har scoret.

- Nicolai Agger scorede sit første Superligamål for Brøndby.

- AaB har nu kun vundet en ud af de sidste 25 hjemmekampe, hvor man har været bagud med 0-1 ved pausen. Det var mod AGF den 8. maj 2008 (3-1).

- Brøndby har nu vundet de sidste fire Superligakampe mod AaB.

Research: Infostrada Sports

FacebookTwitter