Skæbnekamp på Heden: Et nederlag vil dumpe FC Midtjyllands sæson

Europa League-duellen mod Randers FC afgør, om FC Midtjylland kan blåstemple sæsonen.

Kun en sejr over Randers kan godkende sæsonen for Jonas Borring, Paul Onuachu og resten af FC Midtjylland. (Foto: TONY BRØCHNER © Scanpix)

Én Superliga-kamp skal afgøre, hvem der i selskab med FC København, Brøndby og Lyngby i den kommende sæson skal forsvare Danmarks ære i europæisk fodbold.

Duellen står i Herning, hvor FC Midtjylland har besøg af Randers FC. Vinderen af opgøret får plads i Europa League-kvalifikationen, og for hjemmeholdet afhænger hele sæsonen af en sejr torsdag aften.

- Kampen afgør om det bliver en bestået sæson eller ej, siger Claus Steinlein til DR Sporten.

- Det bliver en sindssygt spændende kamp, hvor hele vores landsdel vil kæmpe for at få ulvene til at slå hestene fra Randers. Vi glæder os helt vildt, tilføjer sportsdirektøren.

Potentiel værdi af 50 millioner

Midtjyderne har en målsætning om at spille europæisk fodbold i hver eneste sæson og skal derudover i gennemsnit deltage i et europæisk gruppespil hvert andet år.

En sejr i aften er altså en nødvendighed, hvis de europæiske målsætninger skal indfries.

- Det er en kamp, som har en potentiel værdi af 50 millioner kroner i tilfælde af europæisk gruppespil, så det er en utrolig vigtig kamp, understreger FCM-bossen.

Midtjyderne havde i søndags mulighed for at sikre sig både europæisk deltagelse og en bronzemedalje i hjemmekampen mod Lyngby.

Et sviende 0-3-nederlag henviste imidlertid ulvene til fjerdepladsen og playoff-kampen mod Randers.

- Det er jo sådan vilkårene er. Vi missede chancen i søndags, men normalt er vi jo rigtig stærke på MCH Arena og vinder størstedelen af de kampe, vi spiller på hjemmebane, lyder det optimistisk fra sportsdirektøren.

- Vi skal spille på vores eget fort foran egne fans, så vi står i en god situation, og det tror jeg får betydning for, at vi trækker det længste strå mod Randers.

Jess Thorup er fredet

Selvom et nederlag til Randers vil være en mindre fiasko, vil FCM-bossen ikke kalde aftenens kamp en eksamen for cheftræner Jess Thorup.

- Nej, det er det overhovedet ikke. Han er også cheftræner i næste sæson, lover Claus Steinlein, der i stedet for at gå på trænerjagt vil bruge sommeren på at lede efter en ny angriber, som kan supplere Paul Onuachu.

Takket være en flot kampagne i Europa League i sæsonen 2015/16 er FC Midtjylland garanteret seedning i tre af de i alt fire runder i Europa League-kvalifikationen, hvis Europa League-billetten sikres.

Kampen mellem FC Midtjylland og Randers vises kl. 20:00 på TV3+ og kan desuden følges i Liga på P3.

Facebook
Twitter