Skrækkelig statistik: AaB uden sejr i fire måneder

Dårlig AaB-start kan få store konsekvenser, mener DR Sportens fodboldkommentator Andreas Kraul

AaB-træner Morten Wieghorst har ikke haft meget at smile af de seneste måneder. (Foto: henning Bagger © Scanpix)

AaB har i denne sæson i den grad formået at bygge videre på en elendig sæsonafslutning og står efter fem kampe i den indeværende Superliga-sæson med blot tre points. Efter weekendens remis mod Hobro har AaB-spillerne kun vundet én gang i deres seneste 17 Superliga-kampe, og den sejr er tilbage fra 17. april.

Det ser altså skidt ud for Morten Wieghorsts stribede tropper, der trods alt kan glæde sig over, at rivalerne fra Randers FC har haft en endnu mere miserabel sæsonstart og kun står med to points efter Superligaens første fem runder.

Vigtigt for midterhold

Men en god sæsonstart er vigtig. Specielt for midterhold som AaB og Randers FC, der gerne vil tage det sidste skridt op i top seks. Sådan lyder det fra DR Sportens fodboldkommentator Andreas Kraul.

- Det betyder rigtig meget at få en god start, for det kan skabe en dynamik i resten af sæsonen. Vi har set utallige eksempler på det. Senest var det jo Lyngby i sidste sæson, der kom som oprykkere, fik en rigtig god start og fik den bragt med videre i sæsonen, siger han.

Ser man på de forskellige holds sæsonstarter, er det værd at bide mærke i FCK i 2013/14-sæsonen. Dengang fik de som forsvarende mestre en jammerlig sæsonstart med to uafgjorte og tre nederlag i sæsonens første fem kampe. De fik dog kæmpet sig op og sluttede på en andenplads efter mesterholdet AaB, der i disse dage nok sender drømmende tanker tilbage i tiden.

Pres indefra og udefra

Desværre for AaB og Randers FC er det yderst sjældent, at et hold formår at løfte sig, som FCK gjorde i 2013/14-sæsonen. De seneste 20 sæsoner er det kun sket fem gange, at et hold placeret på sidste- eller næstsidstepladsen efter fem runder har fået en plads i top seks.

Derimod er det sket 19 gange i de seneste 20 år, at mindst et af de hold, der har ligget på sidste- eller næstsidstepladsen efter fem runder, er endt med at rykke ned i 1. division.

Så en dårlig sæsonstart er hård at overvinde. Og det er svært at håndtere for AaB, mener Andreas Kraul.

- AaB er en tilpas stor klub med så tilpas nylig succes og så meget selvforståelse, at der kommer til at være et pres. Det handler om tilskuere, sponsorer, bestyrelse og spillerne. Alt omkring sådan en klub vil begynde at krampe sammen. Det gør, at det bliver sværere at navigere i dagligdagen for træneren, sportsdirektøren og spillerne. Sværere at modstå presset, siger han.

AaB’s næste mulighed for en hårdt tiltrængt sejr er den 18. august, hvor de møder AC Horsens på udebane.

AaB’s kampe siden seneste Superligasejr den 17. april:

  • AGF-AaB 4-0
  • Viborg FF-AaB 1-1
  • AaB-Silkeborg IF 0-1
  • AaB-Randers FC 0-2
  • Randers FC-AaB 2-1
  • FC København-AaB 1-1
  • AaB-SønderjyskE 1-4
  • FC Nordsjælland-AaB 3-2
  • OB-AaB 0-0
  • AaB-Hobro IK 1-1

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve