Slut med piller og depression: Helenius har fundet målformen

Nicklas Helenius er ved at finde målformen for AaB efter sit mareridtsophold i England hos Aston Villa.

Nicklas Helenius vendte hjem fra England med en tung mental bagage. Opholdet i Aston Villa blev aldrig en succes for den høje angriber.

En alvorlig infektion slog ham ud både fysisk og mentalt, og han Nicklas Helenius har fortalt, hvordan han blev ramt af en depression og i en kort overgang var afhængig af sovepiller.

- Jeg kunne slet ikke få ro på nerverne, og fysisk gjorde det simpelthen så ondt, når jeg bevægede mig på en fodboldbane. Det føltes som om, jeg havde revet en masse ledbånd over, sagde han til tv3sport.dk om sin situation i Birmingham.

Uskarpt efterår

AaB hentede ham på en etårig lejeaftale i sommeren 2014, og i efterårssæsonen begyndte han sin rejse tilbage mod topformen. I 29 kampe scorede han fem gange. Tre i Superligaen, et i pokalturneringen og et i Europa League.

Nu føler Nicklas Helenius så endelig, at han er ved at være der, hvor han skal være. Vinterpausens træninger har gjort ham godt, og han har været på pletten for AaB som målscorer fire gange i seks testkampe.

- Selvtillidsmæssigt, der er jeg i top. Nu har jeg fået koblet og smidt nogle kilo og trænet noget speed, som jeg har savnet. Jeg har haft godt af at være med fra start her i vinterpausen. Så føler man også, at man har mere overskud inde på banen, når man får bolden, siger han.

Bedre form og sammenspil

Med den forbedrede form vil Nicklas Helenius også ændre på sit spil i forhold til kampene i efteråret, hvor han ikke var så bevægelig på banen, som han gerne vil være.

- Jeg vil ikke være en stationær angriber eller targetspiller. Det skulle jeg have lagt fra mig, og det har jeg gjort. På den måde er jeg blevet bedre og bedre.

- Jeg har også fundet sammen med holdkammeraterne. De kan også se, at jeg er skarp, og så får man også flere bolde at arbejde med, siger han.

AaB spiller 1/16 i Europa League mod Club Brugge torsdag kl. 19.00, og du kan følge den i radioen på P3.

Du kan se indslaget om Nicklas Helenius fra sportsnyhederne øverst i artiklen.  

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk