Snart er de væk: Her er syv superligaspillere, du skal nå at nyde i foråret

Evander, Mustapha Bundu og Lucas Andersen har leveret store præstationer i Superligaen. I dag starter deres nok sidste halvsæson.

Det er nærmest en naturlov.

Når fodboldspillere bliver for dygtige og dominerende i den danske Superliga, skal de videre til noget større.

Sådan sker det år efter år.

I denne vinter er ligaens topscorer, Kamil Wilczek, såvel som profilerne Bashkim Kadrii og Saba Lobjanidze blevet solgt. Bare for at nævne nogle stykker.

Til sommer sker det igen, og derfor er forårssæsonen, der starter i dag, en oplagt mulighed for virkelig at nyde vores ligas bedste spillere, inden de er væk.

Vi har taget et kig på nogle af de største profiler i Superligaen, som godt kunne tænkes at tage turen til det store udland inden alt for længe.

1

Mikkel Damsgaard, 19 år, FC Nordsjælland

For den første mand på listen er beslutningen allerede taget.

Mikkel Damsgaard skifter nemlig til sommer til den italienske Serie A, hvor den traditionsrige klub Sampdoria angiveligt har betalt i omegnen af 50 millioner kroner for det 19-årige stjernefrø.

I efteråret leverede Damsgaard en række herlige kasser for de unge nordsjællandske tigre, og han kan blandt andet prale af at have scoret et mål fra egen banehalvdel.

Den scoring kan du se i videoen herover.

2

Evander, 21 år, FC Midtjylland

En sand perlerække af brasilianske sambatrin har været med til at sikre FC Midjylland titlen som efterårets bedste hold i Superligaen.

Manden bag de sprængfarlige moves på den midtjyske hede er 21-årige Evander, der har imponeret alt og alle med seks mål og seks oplæg i sæsonens første tyve kampe.

Der er efterhånden ikke længere et spørgsmål om, hvorvidt Evander bliver solgt. Spørgsmålet er nu nærmere, om midtbanespilleren kommer til at sætte rekord for FC Midtjyllands største salg.

Den tidligere rekord står Alexander Sørloth for, da han forrige år blev solgt for 100 millioner kroner, men den kan stå for fald, hvis man skal tro midtjydernes bestyrelsesformand, Rasmus Ankersen.

- Han kan måske godt blive klubbens rekordsalg, og så snakker vi på den anden side af de 100 millioner kroner. Hvis den rigtige klub kommer på banen og vil have ham, kan prisen gå op. Vi lader ham i hvert fald ikke gå billigt, sagde Rasmus Ankersen tidligere på ugen til TV Midtvest.

3

Mustapha Bundu, 22 år, AGF

De har fået en ny helt i Aarhus, og hans navn er Mustapha.

Mustapha Bundu har tryllebundet de fodboldglade aarhusianere i stor stil dette efterår.

Med otte mål har han nemlig været med til at sende AGF op på en imponerende tredjeplads.

Bundus kontrakt med AGF udløber til sommer næste år, men der er vist ingen tvivl om, at den lynhurtige kantspiller fra Sierra Leone er solgt videre inden da, hvis han fortsætter de gode takter.

4

Lucas Andersen, 25 år, AaB

Lucas Andersen vendte tilbage til barndomsklubben AaB i efteråret 2018 efter at have brugt seks år i hollandske Ajax og schweiziske Grasshoppers.

Nu er han blevet 25 år og virker skarpere end nogensinde.

I hvert fald har han braget 16 superligamål i kassen siden sin retur til AaB, og mon ikke udlandet kalder igen - måske allerede i sommerpausen?

5

Sander Svendsen, 22 år, OB

Ryger nordmanden videre allerede til sommer? Det er ikke sikkert.

Men Sander Svendsen har leveret varen for de stribede fynboere, siden han skiftede svenske Hammarby ud med træningsbanen i Ådalen sidste sommer.

Otte mål i 17 kampe og et perfekt partnerskab med angrebskammeraten Bashkim Kadrii.

Nu er Kadrii skiftet væk, og spørgsmålet er, om Svendsen bliver den næste til at forlade Odense. Det handler i hvert fald om at nyde den norske målsluger, mens vi har ham.

6

Jonas Wind, 21 år, FC København

Unge Wind kom bragende afsted fra start i efteråret med seks mål i otte kampe, inden en knæskade satte en stopper for en fantomsæson.

Nu er Jonas Wind så småt ved at være tilbage.

Og kommer han tilbage i de samme omdrejninger som inden skaden, kommer FC København ikke til at kunne holde på den 21-årige angriber ret længe.

Det store spørgsmål bliver, hvor lang tid det vil tage Wind at komme tilbage på samme høje niveau uden at overanstrenge sit knæ alt for voldsomt.

Han er ikke med, når FC København i aften åbner Superligaens forårssæson med en udekamp mod Esbjerg.

7

Simon Tibbling, 25 år, Brøndby IF

Den svenske midtbaneslider har gjort, hvad han kunne for at holde Brøndby på ret kurs i de seneste sæsoner.

Simon Tibbling har allerede prøvet en af de halvstore ligaer med knap tre sæsoner i hollanske Groningen. Tidligere har klubber som FC Midtjylland og FC København også været meldt interesseret i 25-årige Tibbling.

I dette efterår har Simon Tibbling kæmpet gevaldigt med skader, men her i foråret skulle han igen være klar til at indtage en stor rolle på et efterhånden lidt decimeret Brøndby-mandskab.

I dette transfervindue har Brøndby nemlig sagt farvel til store profiler som Kamil Wilczek, Hany Mukhtar og Dominik Kaiser.

Så det her kan blive foråret, hvor Tibbling gør sig så bemærket, at en udenlandsk klub igen slår kløerne i ham.