Sølv til FC Midtjylland - bronze til FCK

Det bliver FC Midtjylland, der for andet år i træk tager sig af sølvmedaljerne i Superligaen. FC København må nøjes med bronze.

Det blev 'kun' til sølv - alligevel fik træner Erik Rasmussen en lufttur og en sejr i afskedsgave af spillerne i FC Midtjylland. (Foto: Peter Clausen © Scanpix)

En halvleg og en pause. Så lang tid var der reelt spænding om, hvem der ville løbe med sølvmedaljerne i denne  Superligasæson.

Det bliver FC Midtjylland, der for andet år i træk kan smykke sig med sølv, mens FC København må nøjes med bronze - det dårligste resultat for FCK siden 1999/2000-sæsonen, hvor holdet sluttede på en ottendeplads.

Midtjyderne fik lov til at arbejde for sølvet mod FC Nordsjælland, der hjemme i Farum havde masser af chancer og spil, men en scoring på hver sin side af pausen fra Kolja Afriyie og Danny Olsen samt en afsluttende scoring fra Jude Nworuh gav gæsterne en 3-0 sejr.

FCM slutter sæsonen med 62 point - to flere end FCK, der godt vandt 3-1 over bundproppen Lyngby, men den sejr rakte altså kun til bronze.

Erik Rasmussen tager p?nt afsked med tilskueren. (Foto: Peter Clausen © Scanpix)

Der VAR ellers spænding i lørdagens afsluttende og 33. spillerunde. I Parken kunne publikum nemlig i det meste af 1. halvleg juble over godt spil af hjemmeholdet og en 2-1 føring, der ville sende sølvet til FCK, hvis 0-0 stillingen holdt i Farum.

Atiba Hutchinson åbnede scoringen efter halvandet minut, da han trak ind i feltet i venstresiden, huggede af og sendte kuglen flot op i modsatte hjørne.

Ti minutter senere viste Christian Holst godt overblik i den modsatte ende af banen. Der blev sendt en lang bold op imod ham i Lyngbys angreb, men i stedet for at tage den med frem, lagde han den af til Jesper Håkansson bag sig, og Håkansson trykkede af langt ude fra og lagde bolden fladt ind bag Jesper Christiansen.

Men FC København lignede ikke et hold, der ville lade sig nøje med ét point denne eftermiddag, og efter 17 minutter lagde en af kampens bedste, venstrebacken Oscar Wendt, en perfekt aflevering til Marcus Allbäck, der inde foran mål headede københavnerne på 2-1.

FCK sad tungt på Lyngby i resten af halvlegen, hvor Morten Nordstrand bla. fik underkendt en scoring for offside. Først midt i anden halvleg blev Rune Pedersen i Lyngby-målet passeret igen, da William Kvist lagde et indlæg ind foran mål, hvor Atiba Hutchinson lagde bolden mellem benene på holdkammerat Nordstrand og ind i mål.

Gnisten gik dog lidt af kampen i Parken, da meldingerne fra Farum begyndte at løbe ind. FCK kunne begynde at indstille sig på bronzemedaljer og koncentrere sig om at sende Michael Silberbauer og Marcus Allbäck fra banen til klapsalver. Allbäck vender nu hjem til Sverige, mens Silberbauer ser ud til at fortsætte i FC Utrecht.

Erik Rasmussen tager p?nt afsked med tilskueren. (Foto: Carl Redhead © Scanpix)

 

I Farum afgjorde gæsterne fra FC Midtjylland altså selv sagerne, selv om hjemmeholdet strittede godt imod. FCM sad på spillet i det første kvarter af kampen, men herefter tippende den over til FCNs fordel.

Derfor var det heller ikke helt efter spil og chancer, da Kolja Afriyie kunne heade Gheorghe Florescus hjørnespark i nettet kort før pausen.

Og efter pausen fordoblede den tidligere Nordsjælland-spiller Danny Olsen føringen, da han fra kanten af feltet fangede FCN-keeper Jesper Hansen på det forkerte ben og satte et velplaceret omend lidt forkølet langskud i kassen.

Der var masser af chancer til Martin Bernburg, Issey Farran og Thomas Kristensen, men FCN manglede skarpheden, og derfor kunne unge Jude I. Nworuh score for anden kamp i træk og lukke kampen fuldstændigt i overtiden.

 

 

ExternalContent

http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:53af94f3a11f9d0f94713c8ehttp://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:53af94f4a11f9d0f94713c91http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:53af94f4a11f9d0f94713c94http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:53af94f4a11f9d0f94713c97http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:53af94f4a11f9d0f94713c9a

Facebook
Twitter