Sønderjyske-helt: Vores tur til at have heldet

Sønderjyske overraskede med en 3-2-sejr over AaB. Tommy Bechmann var involveret i alle tre mål hos værterne.

Tommy Bechmann behøver næppe købe sine egne fadøl i Haderslev og omegn efter præstationen mod AaB. (© Scanpix)

Tommy Bechmann var den store helt hos hjemmeholdet, da Sønderjyske fik skovlen under topholdet AaB. Han lavede forarbejdet til værternes første mål, og med to drøje hug sørgede han for både 2-1 og 3-2, som blev slutresultatet.

AaB dominerede stort i store dele af kampen, og med godt kombinationsspil kom gæsterne frem til et hav af målchancer. Sønderjyske var dog effektive og slog kynisk til, når chancen bød sig.

- Vi spillede godt mod både AGF og FC Midtjylland, men fik ingen point, og i dag var vi så heldige med at vinde over AaB, som lige nu måske er Danmarks bedste hold. Det var i dag vores tur til at have heldet, siger Tommy Bechmann.

Med sejren er Sønderjyske fortsat sidst, men med 23 point er der kontakt til holdene foran.

- Vi ligger sidst, og så er vi vel favoritter til at rykke ned. Sejren i dag var tre bonuspoint, og jeg tror stadigvæk, at nedrykningen bliver afgjort i de indbyrdes kampe, siger Tommy Bechmann.

Han regner med, at 38 point vil være nok til redning, og dermed skal Sønderjyske vinde halvdelen af de resterende ti kampe. Træner Lars Søndergaard forsøgte efter sejren at holde begge ben på jorden.

- Når vi er sidst, så er man måske favorit til nedrykning. Som vi har spillet foråret, så er sagen dog en anden. Vi har endnu ikke spillet en dårlig kamp, men vi mangler den selvtillid man får, når man rykker forbi stregen, siger træneren.

Hos hjemmeholdet udgik tre spillere småskadet. Silas Songani havde problemer med knæet, mens Johan Absalonsen fik et slag over foden. Daniel Jensen måtte også forlade banen.

Næste opgave for Sønderjyske er udekampen på fredag mod OB.

/ritzau/