Sønderjyske tabte til FCM: Nu risikerer klubben en disciplinærsag

Fodboldens Disciplinærinstans vil diskutere flere situationer i forbindelse med Sønderjyskes 1-2-nederlag til FC Midtjylland søndag.

- Det er omstændighederne i forbindelse med sejrsmålet. Det er også de udtalelser, der kommer efter kampen, lyder det. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Sagen om Superliga-grundspillets sidste runde tager nu en ny drejning, efter Fodboldens Disciplinærinstans oplyser til DR, at den vil diskutere, hvorvidt der skal åbnes en sag mod Sønderjyske.

- Helt konkret vil vi kigge på, om der er ting, der ikke er gået ordentligt for sig. Herunder hvorvidt der foreligger tilfælde af usportslig optræden eller adfærd, siger Jens Hjortskov, der er formand for Fodboldens Disciplinærinstans

Stillingen i Superligaens grundspil gjorde det væsentligt mere attraktivt at ende på ottende- eller niendepladsen frem for syvendepladsen, da man så ville havne i en væsentligt lettere nedrykningspulje.

Derfor kunne det for flere hold være fordelagtigt at tabe frem for at spille uafgjort, og især Sønderjyske nederlag til FC Midtjylland søndag har fået flere til at spærre øjnene op og nu også i Fodboldens Disciplinærinstans.

- Vi har besluttet os for at holde et telefonmøde i aften, hvor vi vil drøfte, hvorvidt det her er en sag, der er af en sådan karakter, at vi vil benytte os af den mulighed, vi har, for at tage sagen op.

Flere episoder skal diskuteres

Under kampen, hvor Sønderjyske tabte til FC Midtjylland efter en scoring helt til slut, vakte Sønderjyske opsigt på Twitter, da klubben i flere tweets gav udtryk for glæde over nederlaget. Noget, klubben dog har undskyldt efterfølgende.

Derudover gav Sønderjyske-spilleren Christian "Greko" Jakobsen et opsigtsvækkende interview med TV3 Sport, hvor han udtrykte, at nederlaget gjorde ondt på stoltheden, men at det var det bedste for klubben.

Det er blandt andet de episoder, som Fodboldens Disciplinærinstans skal diskutere nu.

- Det er omstændighederne i forbindelse med sejrsmålet. Det er også de udtalelser, der kommer efter kampen. Der har også været noget omkring nogle tweets, som vi ikke har undersøgt endnu. Men det er den type ting, vi vil kigge på, siger Jens Hjortskov.

Hvis de derefter når frem til, at der foreligger tilfælde af usportslig optræden, kan de sanktionere Sønderjyske efter DBU's love.

Facebook
Twitter