Søren Jochumsen: Vemodigt farvel

Lørdag spiller Søren Jochumsen sin sidste hjemmekamp for AC Horsens, for karrieren lakker mod enden for den 35-årige målmand efter 16 år i klubben.

Søren Jochumsen har sprellet en del og nogle gange forgæves igennem sine mange år for AC Horsens - her mod AaB's Nicklas Helenius. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Lørdag spiller Søren Jochumsen sin sidste hjemmekamp for AC Horsens, for karrieren lakker mod enden for den 35-årige målmand, som har tilhørt "De Gule" siden august 1995.

- Det er selvfølgelig en speciel følelse, man har lige præcis op til sådan en kamp. Det er vemodigt at skulle sige farvel til sin rigtigt gode hjemmebane gennem så mange år.

- Så det er selvfølgelig specielt, men når dommeren fløjter kampen op, så er det en kamp som alle andre, som man rigtig gerne vil vinde, siger Søren Jochumsen til DR Sporten.

OB er modstanderen, når målmanden bliver hyldet af sit hjemmepublikum, inden kampen går i gang lørdag klokken 17.

Et stadion-monument

Der ruller en lang række billeder igennem Søren Jochumsens hoved, som han forbereder sig til et farvel til elitekarrieren og stadion i Horsens.

- Jeg synes jo, at vores stadion, som det står nu, er et monument over den udvikling, som AC Horsens har været igennem.

- Jeg startede selv i 2. division i '95, og egentlig er det bare gået fremad siden da. Så jeg er rigtig glad for, at jeg har været med til den udvikling og har kunnet bidrage til, at AC Horsens nu er oppe i den absolutte top i dansk fodbold, siger han.

Søren Jochumbsen runder sin kamp nummer 522 for klubben, hvor han har været et stort aktiv igennem godt 16 år.

Fra første- til tredjevalg

Når Superliga-sæsonen går på vinterpausen, går målmanden på pension, men han bliver i AC Horsens, hvor han skal arbejde som salgskonsulent i klubbens administration. Han vil derefter snuse sporadisk til kridtstregerne, hvor han figurerer som AC Horsens' tredjemålmand.

AC Horsens er efter 15 spillerunder på femtepladsen - 12 point efter topholdet FC København, og med fire point ned til OB på ottendepladsen.

Hør hvordan det går Søren Jochumsen og resten af Horsens-mandskabet direkte i Sport på 3'eren fra klokken 16.

Facebook
Twitter