Søren Kusk stopper i SønderjyskE

Sønderjyskes cheftræner Søren Kusk har med øjeblikkelig virkning sagt sin stilling op. Peter Sand og talentchef Ole Schwennesen overtager jobbet midlertidigt.

Søren Kusk har meddelt SønderjyskE, at han af personlige årsagen ønsker at stoppe. (Foto: DR Sporten © DR Sporten)

Søren Kusk har sagt sin stilling som cheftræner i SønderjyskE op og stopper med øjeblikkelig virkning.

Indtil der er fundet en permanent afløser for Søren Kusk, overtager assistenttræner Peter Sand og talentchef Ole Schwennesen det sportslige ansvar for Haderslev-klubben.

Søren Kusk gav klubledelsen meddelelsen i aftes. Ifølge Ekstra Bladet sker det, fordi han er blevet taget for spirituskørsel af politiet i Nordjylland, hvor han bor.

Politiet tog en blodprøve, der nu bliver undersøgt. Og selv om resultatet af prøven endnu ikke er kommet, har Søren Kusk valgt selv at sige op.

Kusk: Jeg har det dårligt med det

- Jeg har valgt at trække mig. Både for min families skyld og for klubbens. Jeg har det helt utroligt dårligt med det. Tingene i klubben gik den rigtige vej - både kemien og det spillemæssige var på vej frem. Jeg er ikke i tvivl om, vi var i stand til at redde os i Superligaen, siger Søren Kusk til DR Sporten.

Han skal nu have sagen lidt på afstand, før han beslutter sig for, hvad han vil lave fremover.

I SønderjyskE beklager man, at den succesrige træner stopper. På kort sigt bliver det nu op til Peter Sand og Ole Schwennesen at fortsætte arbejdet i klubben, men sportschef Niels Esbensen fastslår, at der skal findes en ny cheftræner:

- Der er ingen tvivl om, at vi skal ud og finde en ny cheftræner. Vi må bruge noget krudt på det allerede i dag og se, hvad der er af muligheder, siger Niels Ebbesen til DR Sporten.

Fredag formiddag hold klubben et krisemøde, hvor det i første omgang blev besluttet, at Sand og Schwennesen som ventet overtager trænerposten, mens ledelsen ser på egnene træner-emner.

Troels Bech er den oplagte kandidat

Poul Hansen har tidligere været træner i klubbben, men ifølge DRs oplysninger ønsker han ikke at vende tilbage.

DR Sportens fodboldekspert, Birger Peitersen, forudser, at sønderjyderne må ringe til en tidligere OB- og FC Midtjylland træner.

- Troels Bech er den oplagte kandidat. SønderjyskE har fået en rigtig god start på Superligaen, og det er vigtigt, at de finder en, der kan fortsætte det gode arbejde. Det skal være en, der har rutine, erfaring og som stadig har græs på fingrenre. Og ikke en, der skal bruge et halvt år på at få erfaringen, siger Birger Peitersen.

Troels Bech blev fyret som træner i OB før starten på denne sæson.