Solbakken overtager FCK ved årsskiftet

Norske Ståle Solbakken bliver cheftræner i FC København efter Hans Backe den 1. januar 2006. Niels-Christian Holmstrøm stopper som sportsdirektør den 30. juni.

Ståle Solbakken på sin nye hjemmebane - Parken i København (Foto: Kristian Juul Pedersen © Scanpix)

Norske Ståle Solbakken bliver cheftræner i FC København den 1. januar 2006.

Det meddelte FCK på et pressemøde mandag, hvor det samtidig blev offentliggjort, at Niels-Christian Holmstrøm stopper som sportsdirektør den 30. juni. Ny sportschef bliver Carsten V. Jensen.

37-årige Solbakken nåede i mesterskabssæsonen 2000/2001 at spille 15 kampe for FC København, inden en hjertesygdom satte en stopper for hans videre karriere som spiller. Han har nu i tre sæsoner været træner for Ham-Kam i den bedste norske liga og ser meget frem til at vende tilbage til København:

- Jeg er vældig glad for, at jeg blev tilbudt jobbet. Det er den største udfordring i hele Skandinavien. Vi skal sørge for, at FCK fortsat dominerer dansk fodbold og også forsøge at komme et skridt videre ud i Europa, sagde Ståle Solbakken på mandagens pressemøde.

Debut mod Brøndby

Nordmandens første kamp på trænerbænken i FCK bliver en ordentlig mundfuld: FCKs første kamp i foråret er nemlig et opgør mod Brøndby på Brøndby Stadion den 12. marts.

Den nuværende FCK-træner Hans Backe har først kontraktudløb til næste sommer - men ønskede allerede inden den nuværende sæson at stoppe. FCK-ledelsen overtalte ham dog til at tage efteråret med.

- Jeg vil hilse min gode ven velkommen. Man har valgt den rette mand til jobbet. En mand, der kan klare presset og har de faglige kunskaber, siger Hans Backe.

Thorup: En stor personlighed

Ståle Solbakken er tidligere FCK-spiller og træner i den norske ligaklub Ham-Kam, som han i weekenden sikrede overlevelse i den bedste norske række.

Jess Thorup, der har haft Ståle Solbakken som træner i Ham-Kam i efteråret, siger til DR Sporten, at han og de andre spillere i den norske klub har fået at vide, at Solbakken fortsætter karrieren i FC København.

Thorup karakteriserer den 37-årige nordmand som en spændende træner.

- Det er en stor personlighed. En træner, der har prøvet meget som spiller, og som har en masse idéer, han forsøger at føre ud i livet på træningsbanen. Jeg tror, at FCK får en rigtig god træner. Han er en hyggelig fyr udenfor banen, men på træningsbanen bliver der gået til det, siger Jess Thorup.

Backe har sikret historisk succes

Det er bemærkelsesværdigt, at FCK siger farvel til Hans Backe, der har skabt historisk succes for klubben. Svenskeren har ført sit mandskab ubesejret igennem de første 16 runder af årets Superliga-sæson, hvor det er lykkedes at hente 42 point.

Sportschef Niels Christian Holmstrøm giver sin nuværende træner roser med på vejen:

- På fire sæsoner har Hans Backe blandt andet hentet et skandinavisk mesterskab, to danske mesterskaber, to sølvmedaljer og en pokaltriumf. I indeværende sæson har han ført holdet frem til den bedste sæsonåbning i Superligaens historie. Det er naturligvis ikke let at finde en afløser for en træner af den kaliber, siger sportsdirektør Niels-Christian Holmstrøm.

Han bakkes op af bestyrelsesformand Flemming Østergaard:

- Hans Backe er den bedste træner, vi nogensinde har haft. Resultaterne og hans arbejde taler for sig selv, og jeg mener, at en enhver topklub i Europa burde være interesseret i sådan en kapacitet, sagde Flemming Østergaard til Ritzau efter søndagens sejr over FC Midtjylland.

Du kan høre mere om Ståle Solkbakkens skifte i fodboldmagasinet Klubhuset live her på sitet mandag klokken 15 - klik her og læs mere.

Facebook
Twitter