Spillerforeningen i dobbeltrolle

Spillerforeningen i dansk fodbold er i fuld gang med at stable en agentvirksomhed på benene. Den dobbeltrolle vækker kritik og fører nu til en klage til Dansk Boldspil-Union (DBU).

Agenten Per Steffensen klager til DBU over Spillerforeningen. (Foto: Henrik Harpelund © DR Sporten)

Spillerforeningen i dansk fodbold er i  fuld gang med at stable en agentvirksomhed på benene. Men dobbeltrollen som aktør på markedet og faglig forening vækker kritik og fører nu til en klage til Dansk Boldspil-Union (DBU).

Det er spilleragenten Per Steffensen, der bl.a. repræsenterer Brøndbys Thomas Kahlenberg, som er gået i aktion. Og det sker, fordi han er utilfreds med foreningens beslutning om at begive sig ud på markedet for spillersalg. Der har spillerforeningen ikke noget at gøre, mener han.

- Set fra mit synspunkt, så har vi her at gøre med en fagforening, der varetager spillernes arbejdsretslige interesser, og nu vil de pludselig til at tjene penge på at anvise arbejde, siger Per Steffensen til DR Sporten.

Peter Møller tilbageviser kritik

Spillerforeningens formand, Peter Møller, er én af idémændene bag tiltaget. Møller erkender, at foreningen kommer til at tage flere kasketter på, men han tilbageviser kritikken. Ifølge FCK-angriberen er der først og fremmest tale om en projekt, som skal gøre op mod de utroværdige spilleragenter.

- Folk, der går rundt med skumle bagtanker, vil sikkert mene, at vi gør det her for at lave det til en guldgrube for spillerforeningen. Det håber vi selvfølgelig også, at det bliver. Men på den gode og korrekte måde. Hvis vi kan lave en ny markedsstandard, hvor vi ikke er ude på at snyde spillerne, så vil vi gerne være med til det, siger Peter Møller.

Per Steffensen mener på den anden side, at det er konkurrenceforvridende og på grænsen til "monopoldannelse med Spillerforeningens medlemsskare i baghånden", og derfor sender han en skriflig klage til DBU.

Facebook
Twitter