SPORTSDAGEN Superligaens to seneste mesterhold brager sammen

Forårets første Superligarunde bliver rundet af med et giftigt topopgør i Herning mellem de to seneste sæsoners mesterhold.

Kan FC Midtjylland stoppe AaB's angrebsmaskine? (Foto: henning Bagger © Scanpix)

Bolden ruller endelig igen i Superligaen, hvor rundens største opgør har fået en placering mandag aften. På Vestegnen bider man negle i forhold til skadessituationen, mens de forsvarende ishockeymestre fra Sønderjylland har en førsteplads i ligaen, de skal forsvare.

Få et overblik over sportsmandagen her.

FC Midtjylland – AaB 19:00, TV3 Sport1

Pione Sisto har scoret to gange mod Manchester United. Kan han også gøre det mod AaB? (Foto: Oli Scarff © Scanpix)

Mandag aften byder på en ganske passende afrunding på forårets første Superligarunde, når de to seneste sæsoners mesterhold tørner sammen i Herning. Begge hold har brug for de tre point for at holde trit med FC København, der vandt deres første forårskamp 2-1 på hjemme mod Esbjerg fB.

AaB har været sæsonens mest underholdende mandskab og har scoret hele 39 mål i deres første 18 kampe, mens FC Midtjylland omvendt måske kan drage fordel af, at de allerede har spillet to betydende kampe i foråret mod mægtige Manchester United. Det kan naturligvis give trætte stænger, men kan også betyde, at Jess Thorups tropper allerede er i gear.

Nyt fra vestfronten på skadesfronten

Denne mand vil de nødigt undvære på Vestegnen. (Foto: ASGER LADEFOGED © Scanpix)

Vestegnens bedste fodboldhold kom søndag over deres Hobro-kompleks og fik ikke bare scoret for første gang mod jyderne, men vandt også kampen 1-0 på et mål af den polske debutant Kamil Wilczek. Der var dog ikke lutter gode nyheder for fans af de blågule, da landsholdsspillerne Daniel Agger og Rudolph Austin begge måtte udgå med skader.

Værst så det ud for Austin, der blev kørt på skadestuen efter kampen. Jamaicaneren kom galt af sted med knæet efter en duel, mens Daniel Agger måtte lade sig udskifte med en forstrækning i maveregionen.

Cheftræner Thomas Frank annoncerede efter kampen, at man først denne mandag vil vide, hvor slemt det står til med Austin. Daniel Agger meddelte selv efter kampen mod Hobro, at han regner med hurtigt at blive klar igen.

Esbjerg Energy – Sønerjyske 19:20, TV2 Sport

Sønderjyske leverede fredag en fornem indsats, da Odense Bulldogs blev besejret på egen is med 6-3. Dermed strøg de forsvarende danske mestre fra Sønderjylland op på førstepladsen i Metalligaen, så nu er det helt op til mestrene selv, om de vil runde grundspillet af på førstepladsen. Kun Frederikshavn kan true førstepladsen.

For Esbjerg bliver det til en tredjeplads uanset resultatet mod Sønderjyske, da vestjyderne ikke længere kan hente Frederikshavn eller Sønderjyske, men mon ikke hjemmeholdet gerne vil slutte grundspillet af på ordentlig manér med en sejr.

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve