Sprudlende FCK henter sejr i Aarhus, mens AGF stadig er uden sejr

FC København vandt sikkert søndag aften 3-1 mod AGF.

Mohamed Daramy scorede til 1-0 for FCK i udekampen mod AGF. (Foto: Bo Amstrup © Bo Amstrup / Ritzau Scanpix)

FC København sikrede søndag den tredje superligasejr på stribe, da københavnerne efter en overbevisende indsats vandt 3-1 i Aarhus over AGF.

Gennem næsten hele kampen var FCK bedst, og med først et mål af det 19-årige stortalent Mohamed Daramy og herefter to af spanske Pep Biel kom de tre point i hus.

AGF, som er uden sejr i sæsonen, kæmpede nok engang med den offensive kreativitet, mens FCK med fine kombinationer var en stor trussel for det aarhusianske forsvar.

Med sejren er FCK nummer tre med 11 point for fem kampe, mens Randers og FC Midtjylland med henholdsvis 13 og 12 point indtager første- og andenpladsen. AGF er næstsidst med to point.

FCK lignede et hold i kontrol allerede fra start, da AGF blev holdt væk fra store chancer, og offensivt var udeholdet selv farlig og skarp.

Især dribleren Mohamed Daramy var her flyvende, og i det 21. minut bragte han udeholdet i front.

Med et par skarpe træk kom han forbi et par AGF'ere, inden han klaskede bolden i mål langs græsset til 1-0.

Lige før pausen blev det også 2-0 til FCK, da den hollandske højreback Kevin Diks fandt Pep Biel, som i feltet med indersiden scorede på den tidligere AGF'ers oplæg.

Efter pausen var FCK fortsat bedst, men i det 58. minut fik gæsterne sig et lille chok.

Nicolai Boilesen tog nemlig hånden til hjælp i eget felt, og det gav et straffespark til AGF, som anfører Patrick Mortensen sikkert reducerede på.

Københavnerne rystede det dog lynhurtigt af sig, da Pep Biel bare minuttet senere gjorde det til 3-1 med sit andet mål med indersiden. Det lukkede reelt kampen med en halv time tilbage på uret.

Kampen havde hele ti minutters tillægstid. Det skyldtes en skade til hoveddommer Jakob Sundberg, der blev erstattet af fjerdedommer Mikkel Redder i de sidste cirka 25 minutter.

David Nielsen og AGF har ikke en kamp i den nye sæson endnu. (Foto: Bo Amstrup © Ritzau Scanpix)

OB og Silkeborg deler

I søndagens tidlige Superliga-kamp spillede OB og Silkeborg 1-1 i Odense.

Efter hollandske Mart Lieder fem minutter inde i anden halvleg bragte OB i front 1-0, lignede det længe en hjemmesejr til de blå- og hvidstribede fynboer.

Men Silkeborgs Nicklas Røjkjær ville det anderledes omkring ti minutter før slutfløjt, hvor han udlignede til slutresultatet 1-1.

Silkeborg fastholder med det ene point 5.-pladsen i Superligaen, mens OB ligger på 7.-pladsen.

Silkeborg er samtidig med det uafgjorte resultat ubesejret i 23 kampe i træk, og det glæder Silkeborg-træner, Kent Nielsen.

- Oprykkermomentum er sikkert det næste, som folk vil tale om, men det er altså 23 kampe i træk, hvor vi ikke har tabt, når vi tæller sidste sæson med.

- Vi er et meget afklaret hold. Vi gør tingene på vores egen måde, for vi bliver sidstevælger, hvis vi gør tingene på samme måde, som alle andre. Denne tydelighed har været vigtig for os, siger Kent Nielsen.

/ritzau/DR Nyheder

FacebookTwitter