Ståle Solbakken tilbage i FCK

FC København har ansat Ståle Solbakken som cheftræner. Han afløser Ariël Jacobs.

Ståle Solbakken er tilbage ved roret i FC København. (Foto: © Nils Meilvang, Scanpix)

FC København har efter en elendig sæsonstart i Superligaen ansat ansat Ståle Solbakken som cheftræner på en treårig kontrakt, oplyser mesterklubben.

Nordmanden, der var træner i klubben fra 2006 til sommeren 2011, afløser belgieren Ariël Jacobs, der har ledet holdet det seneste år.

Selv om Jacobs førte FCK til mesterskabet i sidste sæson, har holdet fået en skidt sæsonstart med kun to point efter fem spillerunder, hvilket efterlader holdet under nedrykningsstregen.

Det er de dårlige resultater, der har fået FCK til at hente Solbakken, oplyser direktør Anders Hørsholt i en pressemeddelelse.

- Resultaterne, vi som klub har opnået på banen de seneste måneder, er ikke acceptable for FC København, og derfor har vi valgt at ophæve samarbejdet med Ariël Jacobs. Hans generelle evner, personlighed og dedikation sætter vi ikke spørgsmålstegn ved. Det er ene og alene sportslige årsager, der ligger bag vores beslutning, siger administrerende direktør Anders Hørsholt.

- Ståle Solbakkens kvaliteter som træner er indiskutable, og samtidigt kender han denne klub helt ind til benene og er en del af dens historie. Derfor vurderer vi, at han er den rigtige mand for os både på kort og lang sigt. I første omgang er der et stort stykke arbejde at gøre for at få resultaterne på ret køl.

- Og derefter skal vores sportslige udvikling og ambitioner fortsætte og indfries, siger Anders Hørsholt.

/Ritzau/ og DR