Stoledansen er slut: FCK's guldtog buldrer afsted, mens andre storklubber er i frit fald

3F Superligaens grundspil er slut, og her kan du se, hvem der er ifølge DR Sportens fodboldkommentator Andreas Kraul står bedst og værst inden næste fase.

Mohamed Daramy og FCK viser tænder inden mesterskabsslutspillet. Klubben har nu vundet otte kampe i træk. (Foto: © Tobias Jørgensen)

Nogen har grund til at være godt tilfredse, andre bør være dybt bekymrede.

Det er dommen fra DR Sportens fodboldkommentator Andreas Kraul efter søndagens afslutning på 3F Superligaens grundspil.

For mens FC København for alvor har startet guldmotoren, stirrer det nordjyske flagskib AaB ned i afgrunden.

Stemningen var også dyster i Herning, hvor det lokale hold FC Midtjylland skuffede fælt og gik glip af mesterskabsspillet.

Men hvem har mest fart på, og hvem vakler mest i Danmarks bedste fodboldrække? Det kommer Andreas Kraul med sine bud på i artiklen herunder.

Den absolut stærkeste klub i ligaen

Hakon Haraldsson scorede det første mål, da FC København søndag vandt med 2-1 over Viborg FF. (Foto: © CLAUS BECH, fotograf@clausbech.dk)

Med søndagens vinderresultat på 2-1 over Viborg FF er FCK oppe på otte sejre i træk. Ifølge Andreas Kraul er københavnerne med afstand det mest formstærke hold i 3F Superligaen.

- Det virker som et mesterskabstog, der bliver svært at afspore for nogen andre. Truppen virker forholdsvis velpolstret, og hvis den ene ikke scorer, så gør den anden, siger Andreas Kraul.

FC Nordsjælland indtager dog førstepladsen inden mesterskabsslutspillet, men DR Sportens fodboldkommentator tror mest på FCK i kampen om DM-titlen.

- FC Nordsjælland kommer til at smide en del point i slutspillet, og det er jeg ikke sikker på, at FC København vil gøre på samme måde.

Aarhusiansk holdånd til bronze

AGF har spillet sig i position til kampen om bronzemedaljerne. (Foto: © Claus Fisker, Claus Fisker)

AGF har måske ikke de samme individuelle kvaliteter som FCK, men Aarhus-klubben har masser af holdånd. Med tre point op til Viborg på tredjepladsen, kan cheftræner Uwe Rössler og kompagni øjne bronzemedaljerne, mener Andreas Kraul.

- Det virker til, der er et stærkt sammenhold og noget positivisme under Uwe Rösler. De har pil op ad i Aarhus, og jeg kan godt se dem udfordre Viborg i kampen om bronze, siger Andreas Kraul.

- Det er jo ikke, fordi de på nogen måde har sprudlet, men sejrene er hårdt tilkæmpede.

AaB er i frit fald

AaB's Lucas Andersen ømmer sig i græsset. Nordjyderne på sidstepladsen har en sej kamp i vente, hvis det skal stå på Superliga-fodbold igen i næste sæson. (Foto: © Henning Bagger, Henning Bagger)

Hvis vi retter blikket mod den kedelige del af Superliga-tabellen, sluttede AaB nederst og virker til at være i frit fald, understreger Andreas Kraul.

- AaB skal være mest bekymrede, for søndag blev de også overhalet af Lyngby. De kunne få tre straffespark uden målmand og brænde dem alle, siger Andreas Kraul.

- Det virker meget, meget forkrampet og nærmest mentalt blokeret. Det ser helt forfærdeligt ud.

Krisen kradser i Midtjylland

Gustav Isaksen scorede to mål mod Silkeborg, men 3-3-opgøret var ikke nok til at sikre FC Midtjylland en plads i top seks. (Foto: © Bo Amstrup, Bo Amstrup)

Der er dømt kaos i FC Midtjylland. Klubben var hele følelsesregistret igennem søndag, da man til tider befandt sig i top seks, men til sidst måtte se håbet briste.

- Der var tydelige frustrationer efter kampen, anfører Erik Sviatchenko var sat af og den rutinerede målmand Jonas Lössl gik i verbalt angreb på dommeren, siger Andreas Kraul.

- FC Midtjylland vil være det bedste hold i nedrykningsspillet og bør sætte sig på syvendepladsen, men de skal have styr på noget af alt det, der peger i de helt forkerte retninger.