Stolt FCM-træner efter 4-1 mod FCK: ’Det er en sindssygt flot præstation’

Brian Priske holdt ikke igen med superlativerne efter sejren på 4-1 over FCK.

Brian Priske kunne se FC Midtjylland score tre mål på dødbolde mod FCK. (Foto: henning Bagger © Scanpix)

FC Midtjylland løb til tider FC København helt over ende, da midtjyderne vandt med 4-1 i Superligaen søndag aften.

På udskiftningsbænken blev den præstationen oplevet som både imponerende og flot, fortæller FC Midtjyllands cheftræner Brian Priske.

- Spillerne skal være stolte. Det var en sindssygt flot præstation. Det er en af de bedste kampe, jeg har set på stadion i Herning. På mange punkter vil jeg næsten tillade mig at kalde det en magtdemonstration, lyder det fra Brian Priske, der blandt andet kunne se forsvarsgeneral Erik Sviatchenko stange et mål i kassen med hovedet.

Sviatchenko var dog ikke meget for at fremhæve sin egen præstation efter opgøret. I stedet blev roserne også delt ud til holdkammeraterne.

- Det er alle 11 spillere, der spiller en brandkamp i dag. Der er ikke én, der falder ud. Så alle spillere har en aktie i sejren, siger han og fortsætter.

- Planen var, at vi skulle komme med intensitet og energi. Det formåede vi at gøre i hele kampen, og vi hvilede ikke i et eneste sekund.

Guldet er nu begravet dybere i jorden for FCK

Med søndagens sejr er FC Midtjylland nu syv point foran FC København på anden pladsen.

Derfor erkender FC Københavns manager, Ståle Solbakken, også, at pokalen blev spillet et stykke tættere på Herning søndag aften.

- Det bliver svært at vinde guldet, men vi giver ikke op. Vi bliver ved at kæmpe til den bitre ende, slår han fast.

Og mindre svært bliver det næppe af, at FC Midtjylland sprudler af selvtillid oven på sejren. Det fortæller den unge FC Midtjylland-spiller Mikael Anderson.

- Et forspring på syv point lyder meget godt, men vi skal selvfølgelig huske på, at sæsonen er lang. Omvendt er jeg sikker på, at guldet ender i Herning, hvis vi fortsætter med at spille på samme måde.

Du kan se højdepunkterne fra opgøret i videoen herunder.