Stor aftale i dansk fodbold: Superligaen beskæres til 12 hold

Fra sæsonen 2020-21 vil Superligaen være beskåret med to hold.

(Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Ligaklubberne i dansk fodbold er blevet enige om en ny Superliga-aftale gældende de næste 13 år. Den lange aftale samler medierettigheder og fælles rettigheder frem til 2031. Det skriver Divisionsforeningen i en pressemeddelelse.

Her kan du se den ny Superliga-struktur forklaret visuelt. (Foto: Grafik: Jens Albæk Aarup © dr)

Som en del af aftalen kommer Superligaen fra sæsonen 2020-2021 til igen at bestå af 12 hold. Lige nu består ligaen af 14 hold, efter at man for få år siden valgte at udvide ligaen og ændre strukturen og formatet.

Dermed vil der i sæsonen 2019-2020 være tre nedrykkere til 1. division og kun en enkelt oprykker til Superligaen. Samtidig tilføjes 1.division flere midler.

- Jeg er stolt over, at klubberne har valgt at lave den her aftale, som får afgørende indflydelse for dansk fodbolds fremtid. Klubberne har så at sige ’taget klubtrøjen af’ og valgt at se på, hvad der er bedst for dansk klubfodbold samlet set, siger Divisionsforeningens direktør Claus Thomsen.

Den nye struktur med 12 hold, der altså træder i kraft om to år, vil fortsat indeholde et mesterskabsslutspil, som vi kender det i dag. Efter 22 spillerunder i grundspillet spiller de seks øverste hold om mesterskabet.

De seks nederste hold vil i den nye struktur også mødes i et såkaldt kvalifikationsspil, hvor holdene mødes ude og hjemme, hvorefter de to nederste hold rykker ud af Superligaen. Vinderen af kvalifikationspillet skal møde et hold fra mesterskabsslutspillet om en plads i Europa League.

Divisionsforeningen skriver endvidere, at klubberne er enige med de to rettighedshavere, Nordic Entertainment Group og Discovery Networks Danmark, om at søge at forlænge samarbejdet om Superligaen frem til 2024. Dermed vil rettighederne ikke blive sat i udbud. Rettighedsaftalen forudsætter dog godkendelse af myndighederne.

Ændringerne i antallet af hold og af turneringsformatet i Superligaen skal vedtages af Divisionsforeningens bestyrelse, før det er endeligt vedtaget.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter