Superliga-sportschefer vil rykke transfervinduet i Danmark

Danske sportschefer har et ønske om at tilpasse sommeren transfervindue med ligaens start.

De 20 klubber i Premier League er blevet enige om, at sommer-transfervinduet skal lukke den dag, sæsonen starter. Det vil sige, at de engelske klubber fra næste sæson skal have foretaget deres spillerindkøb inden første ligakamp.

Noget lignende kunne være en mulighed i Danmark, hvor transfervinduet om sommeren lukkede 31. august, mens ligaen i år startede 14. juli.

Administrerende direktør i FC Midtjylland, Claus Steinlein, ser det som et generelt ønske fra de danske sportschefer, at transfervinduet tilpasses starten af sæsonen.

- Det vil klart være at foretrække at vinduet både kunne åbne og lukke, inden sæsonen gik i gang. I år har vi spillet 15 kampe i FCM, inden vinduet lukker og det giver en masse udfordringer, siger Steinlein.

Brøndbys sportsdirektør, Troels Bech, er på linje med Claus Steinlein.

- Det er en god idé. Det giver et bedre overblik for trænere og klubber i forhold til deres trupper, og det vil give en større retfærdighed, siger Brøndby-direktøren.

- Jeg er meget positiv over for at rykke transfer-deadlinen frem. I Danmark betyder vinduet næsten tre måneders hektik, som gør, at der er meget usikkerhed. Svenskerne har eksempelvis det problem, at deres vindue lukker før vi andres, og dermed kan de ikke erstatte de spillere, de søger. Det problem ønsker jeg ikke, at vi skal have i Danmark, siger Bech.

Europæisk løsning

Hvis Danmark skal lukke vinduet allerede i juli, vil de øvrige europæiske ligaer have en stor fordel, idet deres ligaer starter senere og derfor lukker sommervinduet senere end i Danmark.

Medmindre man finder en fælles, europæisk løsning.

- Danmark skal ikke gå solo. Vi kan ikke stå isoleret set, for hvis vi lukker vinduet før de andre, mister vi en masse muligheder, siger Claus Steinlein og fortsætter:

- Det vil give problemer, fordi vi er sidstevælger i forhold til spillere, det er Premier League, som er førstevælger. Det skal være en fælles Uefa-beslutning, at alle klubber lukker vinduerne samtidigt. Det er den rigtige vej, siger Bech.

Claus Steinlein er også bevidst om, at det kræver en europæisk løsning, hvilket han ikke finder fuldstændig urealistisk.

- Man kunne godt få en snak om det i Europa. Man kunne nok finde nogle løsninger, hvor vinduerne ikke var så lange om sommeren. Måske ikke så det passede til de danske klubber, der jo går tidligt ind i CL og EL, men man kunne godt finde en fælles europæisk løsning om at lukke vinduerne tidligere.

Facebook
Twitter