Superliga-statistik

Få styr på alle de nørdede fakta forud for andensidste spillerunde.

AC Horsens – Brøndby IF (07 maj 2006 15:00)Generelt> De to hold har mødtes to gange før i Superligaen, begge kampe var i denne sæson og Brøndby vandt på hjemmebane mens de spillede 0-0 i Horsens.

AC Horsens> Horsens er stadig Superligaens mindst målfarlige hjemmehold med 12 mål i 15 kampe (0,80 mål per kamp) og det eneste hold der har scoret under 1 mål per kamp i gennemsnit på hjemmmebane. > Horsens Idrætspark er da også det sted hvor tilskuerne får færrest mål for pengene med kun 24 scoringer i 15 kampe. > Horsens er det mindst målfarlige hold efter pausen i denne sæson. De har kun nettet 12 gange i 2.halvleg. > Horsens har spillet uafgjort hele 13 gange i denne sæson. Det er det højeste antal. Superligarekorden deles af AaB (1993/94), Silkeborg (1996/97) og AB (2000/01), der alle spillede uafgjort 15 gange. > Horsens har endnu aldrig har fået tilkendt et straffespark i SAS Ligaen. > Horsens har endnu ikke formået at vinde en kamp efter at have været bagud i denne sæson. Det samme gælder for Silkeborg og AGF. > Horsens har vundet alle syv gange, de har scoret kampens første mål. > Hvis Horsens lukker det første mål ind vinder de ikke. De har lukket kampens første mål ind 16 gange i denne sæson og har tabt 11 af de kampe og spillet fem kampe uafgjort. > Ingen spiller har endnu scoret et Superliga-hattrick i Horsens-trøjen. > AC Horsens har kun anvendt 20 spillere i denne sæson. Det er klart det laveste antal af alle hold. Næstlavest er OB og Viborg med 23 spillere. > Ramus Marvits (16 kampe/1 mål) og Abdul Sule (16 kampe/3 mål) er de eneste Horsens-spillere der har scoret Superligamål mod Brøndby. > AC Horsens’ målmand Søren Jochumsen har spillet samtlige Superligakampe fra start til slut i denne sæson. > Kasper Klausen, Niels Lodberg og Lasse Holmgaard får karantæne efter næste advarsel.

Brøndby IF> Brøndby har hentet 25 point mere hjemme (46) end ude (21). Det er den største forskel på ude og hjemme af alle hold. > Brøndby er nu kun Superligaens fjerdebedste udehold i denne sæson. > Brøndby er det hold, der har undgået at få en spiller udvist i længst tid. Det er ikke sket siden Daniel Agger fik to gule kort af Kim Milton Nielsen i hjemmekampen mod FC Midtjylland den 02 april 2005. Det var også sidst Brøndby tabte på hjemmebane i Superligaen. > Johan Elmander har blot scoret ét mål på udebane i denne sæson, mens han har lynet 11 gange på Brøndby Stadion. > Brøndby har holdt målet rent 14 gange i denne sæson. Det er det højeste antal af alle i denne sæson. Superligarekorden tilhører Brøndby som i sidste sæson holdt nullet 18 gange. > Brøndby, SønderjyskE og AGF er de eneste hold, der ikke har en eneste spiller, der har været på banen i alle kampe i denne sæson. > Brøndby har endnu ikke tabt en kamp efter at have været foran i denne sæson. Det samme gælder for FC København og Viborg. > Hvis Brøndby scorer først så vinder de. De har scoret kampens første mål 19 gange i denne sæson og vundet 18 af de kampe og spillet en enkelt uafgjort. > Brøndby har benyttet 29 spillere i denne sæson. Det er det næsthøjeste antal sammen med SønderjyskE. Kun AGF har brugt flere med 34 spillere. > Den næste kamp for Jonas Kamper er hans Superligakamp nummer 100 (99/13 for Brøndby). > Marcus Lantz har karantæne i kampen. > Kim Christensen og Johan Elmander får karantæne efter næste gule kort.

Esbjerg fB – AGF (07 maj 2006 15:00)Generelt> De to klubber har mødt hinanden 38 gange i Esbjerg i den bedste danske række. Det er blevet til 13 sejre til Esbjerg, 19 uafgjorte og 15 sejre til AGF. Målscoren er 60-58 til Esbjerg.

Esbjerg fB> Esbjerg har vundet sine seneste seks hjemmekampe. Sidst de ikke vandt i Esbjerg var mod Horsens den 27 november 2005 (1-1). Klubrekorden lyder på otte hjemmesejre i rap. > Esbjerg er det hold, hvor der er næststørst forskel på pointhøsten ude og hjemme. De har hentet 20 point mere hjemme (31) end ude (11). > Esbjerg er Superligaens trediebedste hjemmehold efter FC København og Brøndby. De har opnået 31 point i 16 hjemmekampe (1,94 point per kamp) > Esbjerg venter med længsel efter at få tilkendt et straffespark. Det er ikke sket siden den 06 november 2004, da Jess Thorup scorede hjemme mod AaB (2-3). > Esbjerg klarer sig rigtig godt når de scorer kampens første mål. De har kun tabt én af de 15 kampe, hvor de har scoret det første mål. Ellers er det blevet til 11 sejre og tre uafgjorte. > Jerry Lucena er den eneste Esbjerg-spiller, der har været på banen i alle 31 Superligakampe i denne sæson. > Njogu Demba-Nyrén og Fredrik Berglund har begge scoret fem mål i Superligaen efter vinterpausen. Alle deres 10 mål er scoret i de vante rammer i Esbjerg. > Njogu Demba-Nyrén får karantæne efter næste advarsel.

AGF> AGF er sæsonens dårligste udehold sammen med Silkeborg. De to mandskaber har blot skrabet ni point sammen i 16 udekampe. > AGF har kun vundet en udekamp i denne sæson. Det er kun sket en gang før at AGF blot har vundet en enkelt udekamp på en sæson og det var i den korte 1991 sæson (ni udekampe). > AGF har ikke vundet i deres seneste 12 Superligakampe. Sidste sejr var i Århus mod Silkeborg den 27 november 2005 (2-0). Det er ny klubrekord. > Superligarekorden på 29 kampe i træk uden sejr blev sat af Lyngby BK fra august 2001 til maj 2002, hvor de rykkede ned. > AGF er det eneste hold, der ikke har vundet en kamp i foråret. De har blot hentet tre point i de 11 kampe. > AGF har blot scoret seks mål efter vinterpausen, hvilket er det, i særklasse, dårligste. Silkeborg og Horsens er næstdårligst med 11 træffere. > AGF har kun forhindret modstanderne i at score tre gange i denne sæson, hvilket er det laveste antal i denne sæson sammen med SønderjyskE. > AGF har anvendt hele 34 spillere i denne sæson. Det er fem flere end de nærmeste; Brøndby og SønderjyskE. > AGF kan ikke holde fast i en føring. Fire gange i denne sæson er de kommet foran men har alligevel tabt kampen. > AGF har heller ikke formået at vinde en kamp efter at have været bagud i denne sæson. Det samme gælder for Horsens og Silkeborg. > AGF har ikke en eneste spiller, der har været på banen i samtlige 31 Superligakampe i denne sæson. Det samme gælder for Brøndby og SønderjyskE. > Anders Kaagh har scoret to af sine tre Superligamål mod Esbjerg. > Målmand Morten Hyldgaard og træner Ove Pedersen har begge en fortid i Esbjerg.

FC Midtjylland – AaB (07 maj  2006 15:00)Generelt> De to klubber har ikke spillet uafgjort i deres hidtidige seks kampe i Herning. FC Midtjylland har fire sejre og to gange er AaB taget nordpå med de tre point. Målscoren er 11-6 til FC Midtjylland. > FC Midtjylland har ikke holdt målet rent i deres 10 sidste kampe mod AaB. > Både Erik Rasmussen og Erik Hamrén har stået i spidsen for deres mandskaber 77 gange før og de har begge opnået 119 point. > Dommer Emil Laursen er med otte dømte straffespark klar den dommer, der i denne sæson, har dømt flest. Fire dommere har hver dømt fire straffespark.

FC MidtjyllandDet bliver FC Midtjyllands hjemmekamp nummer 100 i Superligaen. De foregående 99 er endt med 47 sejre, 33 uafgjorte og 19 nederlag. De har scoret 174 mål og lukket 101 mål ind. > FC Midtjylland har fordelt resultaterne ret ligeligt på hjemmebane. De har fem sejre, seks uafgjorte og fem nederlag og en målscore på 18-18 på SAS Arena i denne sæson. > Rasmus Daugaard har været på banen i alle FC Midtjyllands kampe i denne sæson. Rasmus Daugaard har endda også spillet samtlige minutter af sæsonen som den eneste markspiller sammen med Lars Jacobsen fra FCK. > FC Midtjylland har tre gange været bagud men alligevel hentet en sejr i denne sæson. Det er det højeste antal sammen med fire andre klubber. Alle tre gange har det været på udebane. > David Nielsen har tidligere spillet for nordjyderne (40 kampe/17 mål). > Ajilore Oluwafemi har karantæne i kampen. > David Nielsen, Svenne Poulsen og Christian Traoré får karantæne efter næste gule kort.

AaB> Det bliver AaB’s udekamp nummer 250 i Superligaen. De har 82 sejre, 77 uafgjorte og 90 nederlag. Målscoren er 336 – 368. > AaB har spillet uafgjort hele 12 gange i denne sæson. Det er det næsthøjeste antal efter Horsens. Superligarekorden deles af AaB (1993/94), Silkeborg (1996/97) og AB (2000/01), der alle spillede uafgjort 15 gange. > Jimmy Nielsen har spillet samtlige 2790 minutter i denne sæson. > Den næste kamp for Simon Bræmer bliver hans Superligakamp nummer 50 for AaB (49 kampe/18 mål). > Thomas Kortegaard, Mattias Lindström og Thomas Augustinussen får karantæne ved næste advarsel.

OB – FC København (07 maj 2006 15:00)Generelt> FC København har vundet de tre sidste gange de har gæstet Fionia Park. > De to klubber har mødt hinanden 20 gange i Superligaen i Odense og gæsterne har ni sejre, OB har otte sejre og tre kampe er endt uden en vinder. Målscoren er 29-28 til OB. > OB har ikke vundet over FC København er de sidste syv opgør i Superligaen. Sidste OB sejr var i Parken den 02 august 2003 (2-4).

OB> OB har lukket 28 mål ind i de hidtidige 31 kampe og er på vej mod deres bedste defensive rekord i Superligatiden med 33 kamprunder, der lyder på 33 mål imod i 1995/96, hvor de fik bronze. > OB har kun lukket 6 mål ind i forårets 11 kampe, hvilket gør dem til det sværeste hold at score imod efter vinterpausen. > Kun FC København holder defensiven så godt efter pausefløjtet som OB. Begge har kun lukket 12 mål ind i 2. halvleg i denne sæson. > Tre OB-spillere har startet alle sæsonens 31 Superligakampe – Arkadiusz Onyszko, Chris Sørensen og Søren Berg. Det er det højeste antal af alle Superligaklubber. Arkadiusz Onyszko har endda spillet alle sæsonens kampe fra start til slut. > Junior har scoret seks mål i foråret, hvilket gør ham til den næstfarligste angriber i 2006 efter Marcus Allbäck med syv mål. > Jonas Borring og Nicolai Stokholm får karantæne efter næste gule kort.

FC København> FC København har indkasseret 298 mål i 227 udekampe i Superligaen, så hvis OB scorer to gange bliver det andet mål et jubilæumsmål. > FC København er Superligaens bedste udehold i denne sæson med 35 point i 15 kampe. OB er næstbedst med 24 point i 15 kampe. > FC København har hentet hele 20 point i 2. halvleg i forhold til stillingen ved pausen i denne sæson. Det har ingen andre gjort bedre. > FC København er, sammen med Viborg, det mest scorende hold efter pausefløjtet med 36 mål. > FC København har endnu ikke tabt en kamp efter at have været foran i denne sæson. Det samme gælder for Brøndby og Viborg. > FC København er med 24 point i 11 kampe forårets bedste hold. > Jesper Christiansen og Lars Jacobsen har begge spillet samtlige af FC Københavns 31 Superligakampe fra start til slut i denne sæson. >  Jesper Christiansen og Lars Jacobsen har tidligere spillet for OB og de fik begge deres Superligadebut for fynboerne. > FC København har aldrig før haft så mange sejre (22) eller point (73) på en hel Superligasæson. Hvis de vinder over OB tangerer de Brøndbys Superligarekord på 76 point på en sæson fra 1997/98. > FC København har vundet 19 af de 22 kampe hvor de har scoret det første mål i denne sæson. De har ikke tabt nogle af de 22 kampe, men spillet tre uafgjorte. > FC København har ladet kampens første mål gå ind otte gange i denne sæson, men det er ikke ensbetydende med nederlag. De har nemlig vundet tre af de otte kampe, spillet uafgjort tre gange og kun tabt to gange. FC København er det eneste hold i Superligaen der har en positiv rekord efter først scorede mål imod. > Indskiftere har i denne sæson scoret seks mål for FC København, hvilket er det næstbedste i Superligaen sammen med Sønderjyske, efter Viborg. > Den næste kamp for Martin Bergvold bliver hans Superligakamp nummer 50 (49 kampe/3 mål for FC København). > Marcus Allbäck er topscorer i foråret med syv mål. > Álvaro Santos får karantæne efter næste advarsel. 

Silkeborg IF – FC Nordsjælland (07 maj 2006 15:00)Generelt> De to klubber har mødtes fire gange på Silkeborg Stadion i Superligaen og det har udmøntet sig i to Silkeborg sejre, en afgjort og en sejr til FC Nordsjælland. Målscoren er 8-4 til Silkeborg. > Silkeborg er ubesejrede i deres sidste seks kampe mod FC Nordsjælland. Sidst FC Nordsjælland fik tre point mod silkeborgenserne var i Farum den 17 november 2002 (3-2).

Silkeborg IF> Silkeborg klarer sig særdeles godt i 2. halvleg i denne sæson. De har opnået ni point mere end de stod til ved pausefløjtet. Kun FC København har haft større succes i anden halvleg. Det er endnu mere bemærkelsesværdigt når man ser, at Silkeborg er den klub der har scoret næstfærrest mål i anden halvleg, kun AC Horsens er mindre målfarlige i anden halvleg. > Silkeborg har ikke prøvet at vinde en kamp efter at have været bagud i denne sæson. Det samme gælder for Horsens og AGF. > Jonas Troest var den sidste spiller der blev udvist for Silkeborg. Det var netop i en hjemmekamp mod FC Nordsjælland den 21 september 2005 (1-1). > Kim Olsen har scoret to mål i to kampe mod FC Nordsjælland. > Jens Berthel Askou er den eneste Silkeborg-spiller der har været med i alle sæsonens 31 kampe.

FC Nordsjælland> FC Nordsjælland har spillet uafgjort i syv af deres 15 udekampe, hvilket er det højeste antal i Superligaen i denne sæson. > FC Nordsjælland har sat hele 12 point til i anden halvleg i forhold til pausestillingen. Det er det ringeste i Superligaen. > FC Nordsjælland har ikke holdt målet rent i de sidste 18 kampe, hvilket er klubrekord. Sidst det lykkedes var ude mod Horsens den 16 oktober 2005 (0-0). Superligarekorden tilhører SønderjyskE der ikke formåede at holde nullet i 35 kampe i streg. > Hvis FC Nordsjælland scorer kampens første mål er det ingen garanti for sejr. De har scoret det første mål 18 gange, men kun syv gange har det givet tre point, mens ni kampe endte uafgjort. To gange har de endda tabt kampen. > FC Nordsjælland har lukket 26 mål ind i forårets 10 kampe, hvilket gør dem til det klart mest gavmilde hold i foråret. > Kim Christensen og Michael Ribers har været på banen i alle FC Nordsjællands kampe i denne sæson. Kim Christensen har endda spillet alle minutter i sæsonen. > Den næste kampe for Bosun Ayeni bliver hans Superligakamp nummer 50 for FC Nordsjælland (49 kampe/0 mål). > Heath Pearce, Stephan Petersen, Allan Olesen og Thomas Andreasen får en ufrivillig fridag efter næste advarsel. 

SønderjyskE – Viborg FF (07 maj 2006 15:00)Generelt

> Det er sjette gang de to hold mødes i Superligaen, og SønderjyskE har endnu den første sejr til gode. Viborg har fire sejre, mens én kamp er endt uafgjort. Målscoren er 13-4 til Viborg. > Dommer Claus Bo Larsen har hverken dømt et straffespark eller udvist en spiller i sine 16 Superligakampe i denne sæson.SønderjyskE> SønderjyskE har gang i deres bedste stime på hjemmebane i Superligaen. De har ikke tabt de sidste tre opgør på Haderslev Fodboldstadion. Sidst de ikke fik point var mod FC Midtjylland den 29 marts 2006 (0-2). > SønderjyskE er det hold, der har lukket flest mål ind i anden halvleg. Hele 35 gange har de hentet bolden ud af eget net efter pausen. > SønderjyskE er, sammen med Esbjerg og Horsens, det eneste hold, der ikke har fået tilkendt et straffespark i denne sæson. > SønderjyskE har kun forhindret modstanderne i at score tre gange i denne sæson, hvilket er det laveste antal sammen med AGF. > SønderjyskE har hele fem gange sat en føring over styr, så de har forladt banen uden point. Det er det højeste antal i denne sæson. > Ingen spiller har endnu scoret et Superliga-hattrick for SønderjyskE. > SønderjyskE har ikke en eneste spiller, der har været med i alle kampe i denne sæson. Det samme gælder for Brøndby og AGF. > Michael Nonbo kom til SønderjyskE fra Viborg i januar 2004. Han spillede 76 Superligakampe og scorede fem mål for Viborg. > Henrik Jørgensen og Peter Sand får karantæne efter næste advarsel. > Jacob Stolberg har karantæne.

Viborg FF  

> Viborg er, sammen med FCK, det hold, der scorer mest efter pausen. De har scoret 36 mål i anden halvleg. > Viborg har vundet 14 af deres 31 kampe i denne sæson. Dermed mangler de kun én sejr for at tangere klubrekorden for sejre i en Superligasæson, som skete i 1999/2000 da de vandt 15 kampe og endte på en 4. plads. Hvis de vinder over SønderjyskE forbedrer de også deres hidtidige pointrekord som er på 52 point fra 1999/2000 sæsonen. > Ove Christensen har været heldig med sine indskiftninger i denne sæson. 12 af Viborgs 57 mål er scoret af en indskifter, hvilket er det suverænt højeste antal. > Viborg er sammen med FC København og Brøndby, det eneste hold der ikke har sat en føring over styr i denne sæson. > Viborg har ikke tabt når de har scoret kampens første mål i denne sæson. 17 gange har de scoret kampens første mål. Det har resulteret i 12 sejre og fem uafgjorte. > Jacob Olesen kom til Viborg fra SønderjyskE i vinterpausen. Han scorede otte mål i 19 Superligakampe for sønderjyderne. > Steffen Højer har scoret fire mål i fire kampe mod SønderjyskE. > Svenske John Alvbåge har været på banen i alle Viborgs kampe i denne sæson og har spillet samtlige 2790 minutter. > Martin Åslund, Steffen Højer og Thomas Tengstedt får en ufrivillig fridag ved næste gule kort. > Jesper Andersen har karantæne.

 

 

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk