Superliga-statistik

Vi har set nærmere på holdenes indbyrdes statistik inden 24. runde, der spilles onsdag den 29. marts.

Hvis FC København sender Álvaro Santos på banen mod AaB, bliver det iført denne maske. (Foto: Niels Westh © DR Sporten)

Brøndby IF – OB (29 marts 2006 18:30)

Generelt- Det er 64. gang de to hold mødes i den bedste danske række. Brøndby har vundet 35 gange, 15 kampe er endt uden vinder og OB har vundet 13 gange. Målscoren er 104-55 til Brøndby. - Brøndby og OB er de to hold der lukker færrest mål ind efter pausen. Begge hold har lukket ni mål ind i anden halvleg.

Brøndby IF- Superligaen runder et skarpt hjørne i denne runde. Det er 500. spillerunde siden Superligaens start i 1991, og Brøndby er en af tre klubber der har været med hele vejen. De har vundet 273 kampe, spillet uafgjort 123 gange og tabt 103 gange. - Brøndby er det bedste hjemmehold i denne sæson. De har hentet 34 point i 12 kampe. Sammen med FC København er de det eneste hold der ikke har tabt på hjemmebane i denne sæson. - Brøndby er klart det hold der scorer flest mål og lukker færrest mål ind på hjemmebane. De har scoret 34 gange i 12 kampe på Brøndby Stadion og kun lukket fem mål ind. - Brøndby er det eneste hold, der ikke har en eneste spiller, der har været på banen i alle kampe i denne sæson. - Den næste kamp for Johan Elmander er hans Superligakamp nummer 50. Hans næste mål er hans ligamål nummer 50 (5 mål for Holmalunds IF, 4 mål for Örgryte, 3 mål for Feyenoord, 12 mål for Djurgården, 7 mål NAC Breda og 18 mål for Brøndby). - Kim Daugaard kan fejre sin 31-års fødselsdag på kampdagen. - Brøndbys målmand Karim Zaza har tidligere spillet 79 Superligakampe for OB.

OB- OB er det næstbedste udehold i denne sæson. Det er blevet til 19 point i 11 udekampe. Kun FC København er bedre med 22 point i 10 udekampe. - OB har hentet lige mange point på udebane og hjemmebane (19 point ude og 19 point hjemme). - OB er det eneste hold der ikke har begået et straffespark i denne sæson. - Fire OB-spillere har startet alle sæsonens 23 Superligakampe – Arkadiusz Onyszko, Chris Sørensen, Søren Berg og Esben Hansen. Det er det højeste antal af alle Superligaklubber. Arkadiusz Onyszko har endda spillet alle sæsonens kampe fra start til slut. - Martin Borre har tidligere spillet for Brøndby. Han fik dog aldrig at spillet en Superligakamp for klubben. - Den næste kamp for Arkadiusz Onyszko er hans Superligakamp nummer 243, dermed kommer han op på siden af Todi Jónsson, som den udlænding der har spillet flest Superligakampe.

AC Horsens – Esbjerg fB (29 marts 2006 19:00)

Generelt- De to hold har mødt hinanden tre gange tidligere i Horsens i den bedste danske række, og Horsens har vundet alle kampe. Målscoren er 7-1 til Horsens. - Horsens Idrætspark er det stadion hvor der bliver scoret færrest mål i denne sæson. Det er blot blevet til 19 scoringer i 11 kampe, heraf ni til hjemmeholdet.

AC Horsens- AC Horsens er det hold, der har scoret færrest mål i anden halvleg. Det er kun blevet til 10 scoringer efter pausen. - Tre Horsens-spillere har været på banen alle 23 kampe i denne sæson. Det er Søren Jochumsen, Niels Lodberg og Besart Berisha. Søren Jochumsen har endda spillet alle minutter i denne sæson. - Martin Heinze har tidligere spillet for Esbjerg (36 Superligakampe/5 mål). - AC Horsens er det eneste nuværende Superligahold, der aldrig har fået tilkendt et straffespark. Til gengæld er de det hold der har begået flest straffespark i denne sæson. Hele syv gange har dommeren peget på pletten.

Esbjerg fB- Esbjerg har kun hentet 10 point på udebane i denne sæson. Kun AGF (8 point) og Silkeborg (9 point) har hentet færre. - Jerry Lucena er en af kun tre markspillere der har spillet samtlige minutter i denne sæson. De to andre er Rasmus Daugaard fra FC Midtjylland og Lars Jacobsen fra FC København. - Anders Nøhr, Kolya Afriyie og Lars Christian Nielsen har alle en fortid i AC Horsens.

FC København – AaB (29 marts 2006 19:00)

Generelt- De to hold har mødt hinanden 20 gange i Parken i Superligaen. FC København har vundet otte gange, syv kampe er endt uafgjort og AaB har vundet fem gange. Målscoren er 35-32 til FC København.

FC København- FC København er det næstbedste hjemmehold i denne sæson. De hentet 28 point i 12 hjemmekampe. Sammen med Brøndby er de det eneste hold der ikke har tabt hjemme i denne sæson. - FC København har scoret næstflest mål efter pausen i denne sæson. Det er blevet til 23 fuldtræffere i anden halvleg. - Jesper Christiansen og Lars Jacobsen har begge spillet samtlige af FC Københavns 22 Superligakampe fra start til slut i denne sæson. - Michael Silberbauer kom til FC København fra AaB, hvor det blev til 105 Superligakampe og 20 mål. - Ståle Solbakken havde stor succes som spiller i AaB. Han var med til at vinde det danske mesterskab i 1998/1999 sæsonen.

AaB- AaB er en af de tre klubber der har været med i hele Superligaens historie, derfor løber de på banen til deres kamp nummer 500. De har vundet 204 kampe, 147 kampe er endt uden vinder og 148 er endt med nederlag. - Den næste kamp for Jimmy Nielsen er hans Superligakamp nummer 300 (alle for AaB). Dermed bliver han den trettende spiller der opnår dette jubilæum.   - AaB har smidt syv point i anden halvleg i forhold til stillingen efter pausefløjtet. Det er det største pointtab i anden halvleg af samtlige Superligaklubber. - Simon Bræmer og Jimmy Nielsen har været på banen i samtlige Superligakampe i denne sæson. Jimmy Nielsen har endda spillet samtlige 2070 minutter i denne sæson. 

FC Nordsjælland – Viborg FF (29 marts 2006 19:00)

Generelt- Det er sjette gang de to hold mødes i Farum i Superligaen. FC Nordsjælland har vundet fire gang og Viborg har vundet en enkelt kamp. Alligevel er målscoren helt lige med 9-9.

FC Nordsjælland- FC Nordsjælland har ikke scoret i de sidste tre hjemmekampe. Sidst de scorede var den 23 oktober 2005 mod SønderjyskE (4-2), da Mads Junker scorede på straffe. - Det er klubrekord. Hvis ikke FC Nordsjælland scorer mod Viborg tangerer de Superligarekorden som deles af B93 (marts 1999 til maj 1999), AB (oktober 2004 til november 2003) og AC Horsens (juli 2005 til august 2005). De   scorede ikke i fire hjemmekampe i træk. - FC Nordsjælland har tabt de sidste tre hjemmekampe i Superligaen. Sidst de ikke tabte var i den overnnævnte kamp mod SønderjyskE den 23 oktober 2005 (4-2). - Det er en tangering af klubrekorden som har forekommet to gange tidligere fra maj 2003 til juni 2003 og fra september 2004 til oktober 2004. Hvis de taber til Viborg er det ny klubrekord. - Kim Christensen og Michael Ribers har været på banen i alle FCNs kampe i denne sæson. Kim Christensen har endda spillet alle minutter i sæsonen. - Den næste kamp for Kenneth Rasmussen bliver hans ligakamp nummer 150 (99 kampe/2 mål for Brøndby, 45 kampe/0 mål for Helsingborg og 5 kampe/0 mål for FC Nordsjælland). -Gennemsnitsalderen for FC Nordsjællands startopstilling til deres seneste Superligakamp mod FC København (3-3) den 19 marts 2006 var blot 23 år 212 dage. Det er det yngste hold for FC Nordsjælland i Superligaen, og den yngste startopstilling i Superligaen siden Lyngbys amatører den 05 maj 2002, hvor gennemsnitsalderen var 23 år 153 dage i udekampen mod Vejle (2-2).

Viborg FF- Viborg er det hold der scorer flest mål efter pausen. De har scoret 27 mål i anden halvleg. FC København er næstbedst med 23 mål. - De to svenskere John Alvbåge og Mikael Rosén har været på banen i alle Viborgs kampe i denne sæson. John Alvbåge har spillet alle 2070 minutter i sæsonen. - David Rasmussen har tidligere optrådt for FC Nordsjælland (Farum), hvor det blev til 59 kampe og ni mål. - Mota mangler bare at score to gange for at nå op på 25 Superligamål. Det er blevet til imponerende 23 mål i 48 Superligakampe. Det er næsten et mål i hver anden Superligakamp. Esbjergs Fredrik Berglund er den spiller der hurtigst har scoret 25 Superligamål. Han var blot 36 kampe om det. - Christopher Poulsen og Thomas Andie har karantæne i kampen.  Silkeborg IF – AGF (29 marts 2006 19:00)

Generelt- De to hold har mødt hinanden 28 gange i Silkeborg i den bedste danske række. Hjemmeholdet har et godt tag på århusianerne med 15 sejre, 10 uafgjorte og kun tre nederlag. Målscoren er 43-26 til Silkeborg.

Silkeborg IF- Silkeborg klarer sig særdeles godt i anden halvleg i denne sæson. De har opnået ni point mere end de stod til ved pausefløjtet. Ingen andre klubber har haft så stor succes i anden halvleg. Det er endnu mere bemærkelsesværdigt når man ser, at Silkeborg er den klub der har scoret næstfærrest mål i anden halvleg, kun AC Horsens er mindre målfarlige i anden halvleg. - Jens Berthel Askou har været på banen i samtlige 23 kampe i denne sæson. - Michael Hansen har scoret otte mål mod AGF. Sammen med FC København er det den Superligaklub han har scoret oftest imod. - Peter Degn har tidligere slået sine folder i AGF, hvor det blev til syv mål i 81 Superligakampe.

AGF- Det er Superligakamp nummer 500 for århusianerne. De har været med hele vejen siden Superligaens start i 1991. De har vundet 165 kampe, 135 er endt uafgjort og de har tabt 199 kampe. Hvis de taber til Silkeborg er det deres nederlag nummer 200. Det jubilæum har ingen klub ”fejret” endnu. - Steffen Rasmussen er den eneste spiller fra AGF der har været på banen i samtlige kampe og endda også i samtlige minutter. - Jacob Rasmussen har tidligere spillet 61 Superligakampe og scoret et enkelt mål for Silkeborg. - Norske Roger Risholt har karantæne i kampen.

SønderjyskE – FC Midtjylland (29 marts 2006 19:00)

Generelt

- SønderjyskE har endnu aldrig vundet over FC Midtjylland i Superligaen. Der er blevet til fire sejre til FC Midtjylland og en uafgjort. Målscoren er 20-7 til FC Midtjylland. - Tilskuerne får mål for pengene når de tager på Haderslev Fodboldstadion. Der er blevet scoret 39 mål  i sæsonens hidtidige 11 kampe (13 til hjemmeholdet, 26 til udeholdene). Kun de 41 mål som tilskuerne på NRGi Park har været vidner til overgår dette.

SønderjyskE

- SønderjyskE er det hold der har lukket flest mål ind på hjemmebane i denne sæson. Modstanderne har scoret 26 gange i 11 kampe. - SønderjyskE kan sætte ny Superligarekord. De har ikke holdt målet rent i 27 hjemmekampe i træk og hvis det heller ikke lykkes mod FC Midtjylland overtager de Superligarekorden, som de lige nu deler med Næstved. - SønderjyskE er det eneste hold i Superligaen der er bedre på udebane end på hjemmebane. De har hentet sølle fem point i Haderslev, mens det er blevet til 11 point på fremmed græs. - De fem point på hjemmebane gør også SønderjyskE til det klart dårligste hjemmehold i denne sæson. - Peter Nymann Mikkelsen er den eneste spiller fra SønderjyskE der har været på banen i alle kampe i denne sæson. - Kenneth From har tidligere spillet 84 Superligakampe for FC Midtjylland. Peter Sand opnåede 37 Superligakampe og tre mål for FC Midtjylland og Thomas Rathe har spillet 85 Superligakampe og scoret ni mål for Ulvene. - Martin Pedersen har karantæne i kampen.

FC Midtjylland

- FC Midtjylland er det hold der har fået tilkendt flest straffespark i denne sæson. Det er blevet til seks, hvoraf kun de tre blev udnyttet. - Sidst FC Midtjylland scorede et hattrick var på udebane mod netop SønderjyskE den 28 august 2005 (2-4), da Jesper Mikkelsen scorede tre gange. - Dennis Sørensen og Rasmus Daugaard har været på banen i alle FCMs kampe i denne sæson. Rasmus Daugaard har endda også spillet samtlige minutter. - Simon Poulsen kom til FC Midtjylland fra Sønderjyske tidligere på sæsonen, hvor han nåede at score et mål i fem Superligakampe for sønderjyderne.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk