Superliga-træner om knoldet bane: 'Vi kan ikke byde spillerne de arbejdsforhold'

Glen Riddersholm var træt af banen i Haderslev. Kommunen kalder det et fælles ansvar.

Sønderjyskes cheftræner, Glen Riddersholm, er ikke tilfreds med banens tilstand i Haderslev. (Foto: Claus Fisker © Scanpix)

Ret skal være ret.

Sønderjyske kunne næsten lige så godt have afviklet søndagens hjemmekamp mod Vejle på en af de lokale landmænds knoldede marker i Haderslev.

Bolden hoppede fra side til side, lavede utilregnelige krumspring og var nærmest umulig at ramme, hvis den hoppede bare den mindste smule.

Derfor var Sønderjyskes træner, Glen Riddersholm, tæt på at kalde hjemmebanen for en skændsel efter kampen, som endte med en sejr på 1-0 til Vejle.

- Jeg gider ikke snakke om baneforholdene. Der er snart kommunalvalg. Så kan det være, at der kommer nogle politikere her i kommunen, som vil gøre noget ved det. Vi kan ikke byde spillerne de her arbejdsforhold, siger han og fortsætter:

- Vi forsøger at gøre alt, hvad vi kan, for at tage initiativ. Men de muligheder, som kunne være blevet farlige under normale forhold, de ender med at løbe ud i sandet, fordi banen giver os umulige betingelser.

Se et par klip fra kampen, hvor banen ikke til Glen Riddersholms smag i videoen herunder:

Kommunen afviser kritikken

I Haderslev Kommune mener de dog ikke, at ansvaret skal placeres på rådhuset. Godt nok ejer kommunen stadion, men Sønderjyske er også med til at prioritere, hvad der skal bruges penge på.

Det siger den konservative politiker Kjeld Thrane, som er formand for kommunens kultur- og fritidsudvalg.

I dag har han selv været ude at kigge på banen, som 'tydeligt bærer præg af, at det er vinter'.

- Glen Riddersholm er et passioneret menneske. Og når han lige har tabt en kamp, så er det klart, at han reagerer med hjertet og med følelserne uden på tøjet.

- Sønderjyske og Haderslev Kommune er samarbejdspartnere, og vi er i løbende dialog om, hvad vi kan og må gøre med banen på stadion. I fællesskab har vi prioriteret at få sat endetribuner på stadion og at få sat lys op på stadion, der lever op til europæiske standarder. Det er sket i tæt dialog med Sønderjyske, og de prioriteringer er blevet lavet i fællesskab, siger han.

Vejle var på besøg hos Sønderjyske til en omgang fodbold på en lettere knoldet bane. (Foto: Claus Fisker © Scanpix)

Kan ikke udskyde kampe

En mulig løsning kunne være, at udskyde Superligaens opstart på forårssæsonen til et tidspunkt, hvor temperaturen ikke er i de tocifrede minusgrader om natten, og vejret generelt ikke indbyder til fodbold.

Men på grund af coronanedlukningen i foråret blev forrige sæson af Superligaen udskudt og strakte sig et godt stykke ind i sommeren. Derfor blev den nuværende sæson påbegyndt senere, og det giver få huller i kalenderen, fortæller Claus Thomsen, direktør i Divisionsforeningen.

- Superligaen begynder så tidligt, fordi vi på grund af covid-19 er kommet i gang to måneder senere, end vi ellers skulle have været. Normalt går vi jo i gang i juli, men her gik vi i gang midt i september. Så vi starter to måneder senere, og vi skal slutte til samme tid på grund af EM.

- Selvom vi spillede helt frem til 21. december i efteråret, så kunne vi kun nå at spille 13 runder. Det vil sige, at vi har det højeste antal runder nogensinde, der skal spilles i foråret, siger Claus Thomsen.

Med de mange runder, der skal afvikles, kombineret med landsholdsreserverede datoer og pokalturneringen, hvor der også er kampe, er der simpelthen ikke nogle ledige huller i kalenderen, hvor der kunne ligge en kamp i Superligaen.

- Alt i alt spiller vi på alle til rådighed værende datoer, så det var ikke en mulighed at starte senere, siger Claus Thomsen.

Sønderjyske tabte kampen søndag mod Vejle med 0-1 på et mål af Wahid Faghir. Aktuelt indtager Sønderjyske sjettepladsen i Superligaen.

Facebook
Twitter