Superligadramaet skal afgøres: Her er tre skæbner, du skal holde særligt øje med

I aften starter slutspillet af Superligaen, når OB hjemme tager i mod FC Midtjylland.

Gustav Isaksen skal for første gang forsøge at hamre mål ind i rækkens kvalifikationsspil. (Foto: © Bo Amstrup, Ritzau Scanpix)

Grundspillet er passé, fårene er skilt fra bukkene, og nationens fodboldfans kan nu rette opmærksomheden mod enten den ene eller den andel halvdel af Superligaen.

Top-6 og bund-6.

To halvdele, der indeholder drama for alle pengene i diverse afskygninger uanset yndlingsfarve og klublogo.

DR Sportens fodboldeskpert Andreas Kraul giver her tre bud på, hvad der særligt er værd at holde øje med i sæsonens sidste ti runder, inden det hele kulminerer i medaljefest og nedrykningstårer.

1

Toppen af poppen

Kun ét point adskiller de to top inden starten på slutspillet. (Foto: © Claus bech, Ritzau Scanpix)

Vi begynder naturligvis der, hvor det hele skal afgøres. I toppen.

FC København har siden træner Jacob Neestrups indtog på det øverste trænersæde sat en vinderstime sammen, som dufter af medaljer af den dyreste karat. Problemet for københavnerne er, at der både geografisk og i tabellen findes et hold, som ligger lige nord for løverne.

FC Nordsjælland er aktuelt rækkens nummer et, og Andreas Kraul spår en mesterskabsduel til det sidste.

- Og vi begynder bare lige på og hårdt med FCK-FC Nordsjælland i Parken, og det kan godt blive en meget god indikation på, hvordan vinder blæser. FCK har set rigtig stærke ud, og man har en idé om, at FC Nordsjælland virkelig skal sætte et meget stærkt slutspil sammen, hvis de skal blive mestre.

- Men jeg kan både se FC Nordsjælland falde lidt sammen i slutspillet, men ligesåvel at de sætter et par måneder sammen, hvor de rykker mod at blive mestre. Og det er jo fedt, når det er uforudsigeligt og meget spændende i forhold til nogle andre sæsoner, hvor man nogle gange har tænkt, at det er rimelig tydeligt, hvad det ender med, siger Andreas Kraul.

2

Midtjyllands kamp

Thomas Thomasberg har fået tøjlerne i FC Midtjylland efter fyringen af Albert Capellas. (Foto: © Mikkel Berg Pedersen, Ritzau Scanpix)

Selvforståelsen i det midtjyske fik et gevaldigt hug, da det stod klart, at ulvene må tage til takke med det næstbedste selskab sæsonen ud.

Albert Capellas' kamp for medaljer er blevet udskiftet med Thomas Thomasbergs kamp for den syvendeplads, der potentielt kan give adgang til europæisk eventyr.

Med alt det virvar, klubben har været igennem den seneste tid er Andreas Kraul spændt på, i hvilken forfatning FC Midtjylland kommer ud til kvalifikationsspillet.

- Det er den første kamp, hvor Thomas Thomasberg står på sidelinjen, de har misset slutspillet, og anføren Erik Sviatchenko er rejst. Det er længe siden, der har været så meget på spil for FC Midtjylland. Både på og uden for banen, siger han.

- Det eneste, der tæller for dem, er at blive nummer syv, og det er de også favoritter til. Der er mange ting oppe i luften, så jeg tror, at det bliver meget definerende for FC Midtjylland, hvordan de kommer ind i den næste sæson.

3

The great escape

AaB og Lyngby skal både forsøge at holde hinanden i skak, mens de skal hente AC Horsens. (Foto: © Philip Davali, Ritzau Scanpix)

Som nævnt er der mulighed for drama i alle afkroge af slutspillet. Lyngby og AaB bokser med stregen i den tunge ende, hvor de forsøger at stille sig på skuldrene af hinanden for at kunne nå AC Horsens og hive dem ned i sølet. Og især Lyngby har vist lovende takter, selvom de for længst var afskrevet.

- Kommer the great escape for Lyngby? Der var indikationer i foråret, hvor de pludselig kommer og vinder nogle kampe. Det ville være helt sindssygt, hvis de kommer tilbage. Det er et løb med tre heste dernede. Lyngby var afskrevet før, så det handlede om, hvorvidt AaB kunne få sat noget sammen, men nu er der flere om det. Det bliver et nedrykningsdrama.

For Andreas Kraul kan det dog vise sig afgjort allerede efter næste runde.

- Det kan hurtigt blive aflyst, hvis Horsens vinder de første to kampe, og AaB og Lyngby taber de to første, så er det jo overstået. Men omvendt kan det lynhurtigt blive rigtig grimt. Vi starter jo med en kamp mellem Horsens og AaB, og vinder Horsens den, så ser det jo rigtig godt ud for de gule.

Superligaen bliver sparket igang i aften klokken 19.00, hvor OB hjemme tager i mod FC Midtjylland. Du kan følge kampen i LIGA på P4 fra klokken 18.00.