Superligaen lukkes ned i to uger: Dansk fodbold sættes på standby

Divisionsforeningen lukker nu ned for al fodbold i de næste to uger. Det gælder for Superligaen, 1. division og 2. division.

Superligaen lukkes ned i to uger. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Divisionsforeningen besluttet at udskyde de kommende kampe i de tre bedste fodboldrækker – foreløbig i to uger.

Det betyder, at den allerede udskudte kamp i aften mellem AGF og Randers ikke bliver spillet – ligesom kampene i de næste to runder heller ikke bliver afviklet.

- Præcist, hvad det får af betydning for afviklingen af turneringerne, kigger vi på den kommende tid. Her og nu handler det i første omgang på at reagere på myndighedernes udmeldinger og sikre, at vi i dansk fodbold gør, hvad vi kan for at mindske smitterisikoen, lyder det fra Divisionsforeningens direktør Claus Thomsen.

- Vi følger fortsat med i de udmeldinger, der kommer fra myndighederne. Hvad der rent praktisk kommer til at ske med de udsatte kampe og resten af sæsonen melder vi ud, når vi ved mere.

Kvindernes to bedste rækker er også aflyst i de kommende uger. Alle fodboldkampe i Danmark organiseret af Dansk Boldspil-Union er aflyst i de foreløbig to uger.

De danske Superliga-fans må undvære Superliga-bold den kommende tid. (Foto: Bo Amstrup © Scanpix)

Inddæmning af smitten

Beslutningen er truffet efter statsminister Mette Frederiksen (S) onsdag aften præsenterede en lang række initiativer, som skal medvirke til, at antallet af smittede med coronavirus holdes nede.

- Danmark lukker ned, meddelte statsminister Mette Frederiksen onsdag aften, da hun præsenterede tiltag, der ikke er set i årtier:

Regeringen vil blandt andet forbyde forsamlinger på mere end 100 personer fra mandag.

- Vi skal undgå, at for mange danskere bliver smittet på en gang. Det går allerede hurtigt herhjemme. Det går for hurtigt. Derfor intensiverer myndighederne indsatsen, sagde statsministerenpressemødet.

Aflysninger i breddefodbolden

Aflysningerne gælder ikke kun toppen af fodboldpyramiden. Dansk Boldspil-Union og lokalunionerne meddeler, at alle fodboldaktiviteter er aflyst frem til 29. marts.

Det gælder også stævner, kurser, seminarer, klubbesøg og andre arrangementer i breddefodbolden.

Udmeldingerne fra Divisionsforeningen og DBU lægger sig op ad anbefalingerne fra dansk elitesports paraplyorganisation, Danmarks Idrætsforbund.

DIF udsendte sent onsdag aften en pressemeddelelse, hvor man opfordrede til, at alle idrætsaktiviteter bliver aflyst i to uger.

Træning er op til klubberne

Superligaklubben OB valgte torsdag at aflyse al træning på klubbens anlæg i de kommende to uger og sende alle spillere hjem efter regeringens udmelding.

Men klubberne må selv bestemme, om de vil fortsætte med at træne sammen for at holde sig klar til, at sæsonen genoptages.

- Det er op til den enkelte klub, hvordan man håndterer dagligdagen, siger Claus Thomsen.

- Det er muligt, at vi kigger tingene igennem og herfra kommer med råd og vejledning eller egentlige påbud til klubberne. Men i udgangspunktet skal klubberne som alle andre følge og observere sundhedsmyndighedernes anvisninger.

Divisionsforeningen ved endnu ikke, hvad der skal ske med de danske fodboldkampe efter to uger, og Claus Thomsen vil heller ikke spekulere i, om der er en risiko for, at resten af sæsonen kan blive aflyst, som det blandt andet er på tegnebrættet i Italien.

- Vi kommer under alle omstændigheder kun til at forholde os til konkrete udmeldinger. Ikke til hypotetiske scenarier, siger han.

/ritzau/