Superligaens frisparkskonge: Skov hugger bolden ind som ingen andre

Ingen Superligaklubber kommer i nærheden af at have scoret lige så mange gange på frispark som FC Københavns Robert Skov.

Med to mål direkte på frispark i FC Københanvs nedsabling af OB på 6-1 søndag konsoliderede Robert Skov sin status som Superligaens frisparkskonge.

Syv gange har FC København-kanten smækket læderet i kassen på frispark, og det er der ikke en anden spiller, nej, ikke engang en anden klub, der er i nærheden af at kunne matche i denne sæson.

Tættest kommer AGF og Vendsyssel, der begge står noteret for to scoringer direkte fra et frispark. For begge klubbers vedkommende er det den samme spiller, der har scoret, nemlig Tobias Sana for AGF og Jon Thorsteinson for Vendsyssel.

Alt i alt har Superligaen leveret 18 mål direkte på frispark, og her har Robert Skov stået for over en tredjedel.

Ny mand på den københavnske trone?

Når man taler om frisparkskonger i FC København, så vil nostalgikerne nok lede tankerne tilbage til legenden Lars Højer.

Op gennem 90'erne var Højers højrefod nærmest garant for scoring, når københavnerne havde et frispark inden for 25 meters afstand fra modstanderens mål.

Men Højers status som frisparkskongen over dem alle i FC København er alvorligt truet, hvis han ikke allerede er slået af tronen.

Robert Skovs syv frisparksmål i denne sæson er flere, end Højer nogensinde nåede at lave på en enkelt sæson, og Skov kan endda nå at lave endnu flere, da der stadig mangler 15 kampe af sæsonen for ham og FC København.

Ebbe Sands rekord i fare

Ikke nok med at Robert Skov banker frispark i mål efter behag, så har han også gang i en imponerende sæson helt generelt.

Efter 21 kampe af sæsonen har Skov lavet 21 mål, hvilket svarer til, at han scorer ét mål i snit per kamp. Det er aldrig set før i Superligaens historie.

Fortsætter den 22-årige kantspiller sit målsnit, så overgår han med længder rekorden for flest mål på en Superliga-sæson, som Brøndby-legenden, og nuværende sportsdirektør på Vestegnen, Ebbe Sand har med de 28 mål, han lavede i sæsonen 1997/1998.

Ebbe Sand scorede i gennemsnit 0,85 mål per kamp, og den tidligere Brøndby og Schalke 04-angriber brugte dengang i gennemsnit 83 minutter på at score et mål. At tallet er under 90 minutter og ikke over, skyldes, at Ebbe Sand jævnligt blev skiftet ud og dermed ikke altid spillede en hel kamp.

Robert Skov har samtidig tre kampe flere til at nå at slå Ebbe Sands rekord, da man før den nye Superliga-struktur kun spillede 33 kampe mod de 36, som Skov har muligheden for at spille i år.

Hattrick af hattricks

De imponerende tal om Robert Skov stopper ikke her.

I søndagens kamp mod OB stoppede Skov ikke ved de to frisparksmål - han satte lige et ekstra ind på straffespark i overtiden og sørgede dermed for et hattrick.

Hattricket var Skovs tredje i Superligaen, og dermed tangerede han rekorden for flest Superliga-hattricks på en enkelt sæson - en rekord han nu deler med Kaspar Dalgas, Ebbe Sand og Erik Bo Andersen.

Og med de mange kampe, der er tilbage, kan Skov altså stadig nå at tage rekorden alene.

Han har dog stadig nogle stykker op til Erik Bo Andersens total.

Den tidlgiere AaB-angriber nåede imponerende seks hattricks i Superligaen.

Spørgsmålet er så, om Robert Skov får nok Superliga-kampe til at nå op på Erik Bo Andersen. Fortsætter han formen, kan det meget vel betyde et skifte til en større klub allerede til sommer.

Facebook
Twitter