Superligaens ’gøgler’ gør comeback: Her er den nye FCM-træners fem vildeste øjeblikke

Tidligere AC Horsens-træner Bo Henriksen bliver ny cheftræner for FC Midtjylland.

FC Midtjylland får en yderst farverig træner, når Bo Henriksen overtager de midtjyske ulve. (Foto: Henning Bagger © Ritzau Scanpix)

I dag er der smidt en ’stor stang dynamit’ ind i dansk fodbold, som virkelig kan sætte fut i næste sæsons 3F Superliga.

Sådan beskriver DR Sportens fodboldkommentator Andreas Kraul mandagens nyhed om, at den tidligere AC Horsens-træner Bo Henriksen bliver FC Midtjyllands nye cheftræner.

- Det er en klar overraskelse. Jeg havde mere forventet, at han havde taget ét skridt op til en klub midt i tabellen. I stedet blev det en decideret dansk storklub. Han springer simpelthen et step over, siger Andreas Kraul.

På et pressemøde mandag præsenterede i FC Midtjylland Bo Henriksen som ny træner. Han erstatter Brian Priske, der forleden blev solgt til Royal Antwerp.

Bo Henriksen var ikke i tvivl om, at han skulle takke ja til jobbet som cheftræner, da FC Midtjylland meldte sin interesse, siger han.

- Der er en masse mennesker med passion og energi i alt, hvad de foretager sig, og når det samtidig er et så spændende projekt, var det en no-brainer, da jeg fik muligheden, siger Bo Henriksen.

Bo Henriksen (tv.) bliver præsenteret som FC Midtjyllands nye cheftræner af sportschef Svend Graversen (th.). (Foto: Ernst van norde © Ritzau Scanpix)

I seks år var Bo Henriksen den helt store profil hos Superliga-miniputten AC Horsens. På sidelinjen brølede og sprællede han og blev kendt som en karismatisk indpisker. I alle hans sæsoner i AC Horsens overlevede klubben i Superligaen, men i den netop overståede sæson forlod han trænerjobbet, og Horsens rykkede ned i 1. division.

Bo Henriksens bedrifter i AC Horsens har imponeret FC Midtjyllands sportschef, Svend Graversen.

- Han er utroligt god til mennesker og mandskabsbehandling, og det er indbegrebet af vores værdier i klubben, så vi er meget tilfredse med, at han er på plads i klubben, siger Svend Graversen.

Hør Bo Henriksens kommentar til sit nye cheftrænerjob her:

Også DR Sportens fodboldkommentator Andreas Kraul er imponeret over Bo Henriksens tidligere trænertid i Horsens.

- Bo Henriksen er Superligaens gøgler. Men med en skarp begavelse inde bag klovnenæsen. Han er anerkendt som motivator, men underkendt som taktikker. Nogle ser ham som en primitiv træner, fordi han altid råber og skriger og løber op og ned ad sidelinjen. Men han har altså formået at få meget ud af et beskedent spillermateriale. Han kan indgyde nogle tilfældige bryggerheste en ide om, at de er arabiske fuldblodshingste, siger Andreas Kraul.

Opgaven, som han nu påtager sig som træner i FC Midtjylland, bliver dog en helt anderledes styrkeprøve for Bo Henriksen.

- Trænerjobbet i Midtjylland bliver en stor udfordring for ham. I Horsens handlede det om overlevelse. Nu handler det om at vinde mesterskabet. Han er vant til at arbejde med underdogs. Nu skal han varetage favoritværdigheden og tøjle og styre nogle af ligaens bedste spillere, siger Andreas Kraul.

Her kan du se fem af de vildeste, skøreste og mest opsigtsvækkende øjeblikke fra Bo Henriksens trænerkarriere:

1

'Skal du ha' stærkere briller, gamle?': Ikonisk mundhuggeri med Glen

Nullerten mellem Sønderjyske og Horsens i sensommeren 2019 vil ikke blive husket for sin sprudlende fodbold.

Til gengæld vil det verbale slagsmål mellem Bo Henriksen og Sønderjyske-træner Glen Riddersholm forhåbentlig aldrig blive glemt.

Nyd videoen herover og få det bedste fra de to kamphaners ganske infantile omgang 'trash talk' kronet med Glen Riddersholm, der efterfølgende nægter at give hånd til Henriksen til sidstnævntes store fornøjelse.

2

'Ham der må gerne ha' bolden!': Henriksen provokerer modspiller efter skævert

Det er ikke kun trænerkollegaer og fjerdedommere, der lejlighedsvis skal håndtere provokationer og verbale skideballer fra Bo Henriksen.

I et opgør mod Hobro i forsommeren sidste år prikkede Horsens-træneren nemlig til modspilleren Simon Skou Jakobsen.

Efter Jakobsen havde leveret en sløj aflevering frem i banen, skreg Bo Henriksen så højt ud på det coronatomme stadion, at ingen kunne undgå at høre ham:

- Ham der må gerne have bolden, boys. Det er helt okay. Han må gerne have den, råbte den provokerende Horsens-træner.

Det var noget, som kampens kommentator Morten Bruun fangede med det samme.

- Prøv at høre, hvordan Bo Henriksen er provokerende, for han ved jo udmærket godt, at Simon Jakobsen også kan høre det. Det er jo sådan noget, man vil kalde ekstremt dårlig stil i ungdomsfodbold, lød den kontante analyse fra Discovery-kommentatoren.

3

Den ekstatiske vinder: Bo H. blev skadet efter vild jubelscene

Det er ikke kun i disciplinerne provokationer og mundhuggerier, at vi er vant til at se Bo Henriksen folde sine vinger ud.

Han er også en mand, der besidder evnerne udi en meriterende jubelscene.

Det kunne Superliga-fansene især nyde, da det lykkedes for Henriksen og Horsens at pille glansen af Brøndby sidste år.

Den jubelscene kan du se herover.

Men nogle gange kan jublen også gå for vidt for Henriksen.

Som for eksempel i denne jubel efter den overraskende Horsens-sejr i Parken over FC København i fjor.

Her jublede Henriksen simpelthen så vildt og voldsomt, at han pådrog sig en skade og måtte en tur på massagebriksen efterfølgende, meldte TV3 Sport dengang.

4

'Fortæl ham, at han er en katastrofe': Peptalk i Brønshøj gik viralt

Lidt længere hår, men samme engagement. Bo Henriksen var træner i Brønshøj i syv år fra 2007 til 2014, og her blev han specielt kendt for sine voldsomme peptalks. (Foto: POULSEN LARS)

Med Bo Henriksen som leder skal FC Midtjylland-spillerne ikke forvente en træner, der holder sig til at tale om taktik i omklædningsrummet. For Bo Henriksen er fodbold uløseligt forbundet med de helt store følelser.

Og at hans engagement kan smitte af på spillerne og indgyde en helt særlig kampgejst, gav Bo Henriksen allerede smagsprøve på som cheftræner i Brønshøj i 2013.

I en peptalk i pausen i en 1. divisionskamp mod FC Vestsjælland startede Bo Henriksen ud i et stille og roligt toneleje.

- Sæt jer ned og slap af drenge.

Men i løbet af få sekunder fik han talt sig selv varm. Kort tid efter stod han som en brølende bjørn i omklædningsrummet.

- Når ham der den store har den, så råb for helvede. Han kan slet ikke spille. Fortæl ham, at han er en katastrofe. Han må gerne vide det. Fight. Vilje tro, råbte Bo Henriksen.

En peptalk, der virkelig tændte liv i hele holdet og Brønshøj-spilleren Rasmus Minor, som imponerende nok begyndte at råbe endnu højere end sin træner:

- Det her, det handler om mod og store nosser. Det handler om at slå ihjel for den, der står ved siden af. Nu går vi ud og smadrer det pigekor, der står ude ved siden af, som var det to pikke, der banker mod hinanden.

Brønshøj tabte kampen til FC Vestsjælland 2-1.

5

Den travle manager: Henriksen køber spiller under tv-udsendelse

Bo Henriksen var en yderst travl mand i sommeren 2017.

Som manager i AC Horsens var det hans job at sammensætte et slagkraftigt hold til den kommende Superliga-sæson.

Han var desuden lige blevet gift og skulle på bryllupsrejse. Og hans assistentræner i Horsens var smuttet til en anden klub. Nå ja, og så skulle han også agere ekspertkommentator hos DR under Confederations Cup.

Derfor måtte Henriksen tænke kreativt. Det fortæller hans kommentatormakker dengang, Andreas Kraul, i DR's fodboldpodcast 'Fodboldlisten'.

- Mens jeg sidder og forbereder mig på kampen, vi skal kommentere, får Bo Henriksen tilbudt den japansk-filipinske venstre back Daisuke Sato fra den rumænske 1. division til sit hold. Og det hele ender med, at vi sideløbende med kommenteringen får købt Sato til Horsens, erindrer Andreas Kraul.

FC Midtjylland får altså en noget imponerende multitasker i trænersædet. Og så glemmer vi her for Bo Henriksens skyld, at Sato ikke ligefrem blev en succes i Horsens og forlod landet kort efter med kun 44 minutters Superliga-bold i benene.

FacebookTwitter