SUPERLIGAOPTAKT Fornuftige fynboer, flyvende Falk og adieu Silkeborg

Kent Nielsen har gang i noget stort, og FC København og Rasmus Falk er et fremragende match, lyder dommen fra tre kloge hoveder.

Superligaen står for døren, og vi kigger frem mod den nye sæson.

En ny Superligasæson truer, men for første gang siden 1995 er det ikke en af den slags med 33 kampe til hvert hold, der venter forude.

En ny struktur er fundet, og vi skal fremover til at at vænne os til, at sæsonen blandt andet byder på et grundspil, nedrykningsspil og et mesterskabsspil og 14 hold i tabellen.

Dertil har der været heftig aktivitet på transfermarkedet henover sommeren, så der er nok at se frem til, når Superligaen i aften bliver sparket i gang i Viborg, hvor FC Nordsjælland er på besøg.

Vi har derfor bedt et par af vores kommentatorer - Andreas Kraul og Henrik Liniger - og en enkelt ekspert - 6'erens Mikkel Bischoff - komme med deres bud på, hvem der står stærkest inden sæsonstart, og hvem der kommer til at klare sig bedst og værst.

Hvilken klub har handlet bedst indtil videre?

Andreas Kraul Umiddelbart OB. Det er ikke så flashy med bling bling og dyre biler, men det er typisk Kent Nielsen. Han har hentet to af sine gamle AaB-spillere i skikkelse af Kenneth Emil Petersen til det defensive og Rasmus Jönsson til det kreative. Og så en back i Sønderjyske, som man nok skal være feinschmecker for at kende, men som også er rigtig dygtig; Joao Pereira.

Det er som om, at han er ved at sætte de kloder på plads i fundamentet, der kan få det hele til at se pænt ud til sidst, og da han gjorde det i AaB, der skal man huske, at han gjorde dem til mester.

Rasmus Jönsson skal være med til at lukke hullet efter Rasmus Falk. (Foto: henning Bagger © Scanpix)

Mikkel Bischoff Ud fra forudsætninger set i forhold til størrelsen, så synes jeg, at det er Lyngby, der har været dygtigst. Emil Larsen er en profil, der kan komme hjem og få gang i karrieren igen. Jesper Hansen er en fremragende målmand, som de henter hjem, og Hallgrimur Jonasson er også en glimrende tilføjelse. Martin Ørnskov, som de har hentet i Brøndby, er en bedre spiller, end han blev gjort til på Vestegnen. Sådan er det nogle gange, når man kommer på kant med tilhængerne derude, og han bliver rigtig vigtig for Lyngby i den her sæson.

Henrik Liniger Det mest spektakulære transfervindue står Lyngby for. De har hentet nogle navne, som man kender fra Superligaen i forvejen, og det er et projekt, som jeg har visse forventninger til. Det er ikke nyindkøb, men det bliver også spændende at se, hvordan de unge spillere, som AaB har hentet op i førsteholdstruppen, kommer til at klare sig, og om de får meget spilletid.

Hvilket nyindkøb har du størst forventninger til?

Andreas Kraul Alexander Zorniger i Brøndby. Det er bare så spændende i forhold til klubben og hvilken retning, som den skal. Det er det nye ansigt i Superligaen, som jeg glæder mig mest til at se, hvad kan bringe. Det bliver bare spændende.

Mikkel Bischoff Rasmus Falk tror jeg bliver rigtig spændende. Han skal formentlig bruge lidt tid på at vænne sig til Solbakkens meget disciplinerede stil. Som kantspiller i FCK får han mange andre opgaver, end han havde i OB. Han bliver god som det, man kalder en mellemrumsspiller. Meget kommer til at hvile på ham og Kasper Kusk, efter at de har solgt Nicolai Jørgensen, og jeg tror, at han får en stor sæson.

Henrik Liniger Der er en tilføjelse, som jeg synes for alvor stikker ud, og som vil blive fulgt med enorm interesse. Det er Alexander Zorniger ude i Brøndby. De får en træner med erfaring fra Bundesligaen og med en helt anden tilgang til tingene, og som allerede nu har sagt, at han vil spille på en ny måde.

Hvem bliver denne sæsons store profil?

Andreas Kraul Federico Santander. Han har kun været i FC København i én sæson, og er så småt ved at være tilvænnet til omvæltningen fra sydamerikansk fodbold til Superligaen. Med den fysik han viste i efteråret, og de mål han scorede, ligner han en spiller med niveau til mere end Superligaen. Han ser stærk ud og kommer til at dominere i foran mål.

Mikkel Bischoff Skal jeg nævne en, så bliver det Pione Sisto. Jeg tror han kommer i gang igen. Jeg har set nogle af deres første kampe i Europa, og jeg synes faktisk, at han ser skarp ud. Han har ikke leveret under Jess Thorup, så en af hans fornemste opgaver er at få gang i ham igen; både som salgsobjekt, men også som den spiller, der kan trække FC Midtjylland op i den absolutte top.

Pione Sisto kommer tilbage på rette spor, tror Mikkel Bischoff. (Foto: henning Bagger © Scanpix)

Henrik Liniger Jeg både forventer og håber på, at Rasmus Falk på et endnu bedre hold kan tage et skridt op, så hvis jeg skal pege på en, som jeg tror, kommer til at dominere offensivt, så er det ham.

Tror du den nye struktur bliver en succes?

Andreas Kraul Jeg er positiv og glad for, at der kommer noget nyt. Når man kigger på de to sidste sæsoner, så har de to af dem været røvsyge, fordi de var afgjort tidligt, og det er ikke sundt for noget som helst. Så jeg glæder mig til et efterår med en masse nye ansigter og klubber, og så et forår med fuld smadder på i begge slutspil – forhåbentlig.

Mikkel Bischoff Tommelfingeren op. Jeg synes, der var brug for noget nyt til at sparke lidt liv i det. Der har været for mange bløde kampe i midten, hvor holdene ikke rigtig havde noget at spille for. Jeg tror, at det kan blive spændende med en masse knald eller fald-kampe, så det skal have en chance, og umiddelbart synes jeg, at det lyder fedt.

Henrik Liniger Det er hårdt tiltrængt med forandring. Der vil være kritik, og der vil dukke skævheder op i løbet af sæsonen. Jeg synes, at det er på tide, at vi prøver noget nyt. Nu kan det hverken sportsligt eller kommercielt lade sig gøre at lave den model med 16 eller 18 hold, hvor alle møder hinanden to gange, som ville være den mest retfærdige, og så man jo prøve noget andet.

Det kan godt være, at der skal laves små ændringer løbende, men i første omgang ser jeg meget frem til grundspillet (26 runder – alle møder alle ude og hjemme, red.), som jeg tror bliver et hundeslagsmål om at komme med omkring 6.-pladsen. Det er et spændende krydderi at putte ind i den første del af sæsonen.

Hvem vinder og hvem rykker direkte ud?

Andreas Kraul Kan ikke se andet end at FC København bliver mester.

Jeg tror, at Silkeborg og Lyngby får det svært. Men der skal heller ikke gå meget galt i FC Nordsjælland, før de kan komme i problemer. Men skal jeg pege på ét hold, så bliver det Silkeborg.

Mikkel Bischoff FC København. Det kommer selvfølgelig an på, hvor mange de mister. Men jeg tror, at de sætter prop i, så maksimalt mister én af enten Thomas Delaney eller Mathias ’Zanka’ Jørgensen, så de ikke siger farvel til for mange ledertyper.

Mit umiddelbare bud er Silkeborg. De sluttede stærkt af i sidste sæson, og i den sidste halvdel var de måske det bedste hold i 1. division. Så Peter Sørensen har gjort et rigtig godt stykke arbejde, men jeg synes ikke, at de investerer nok i holdet og har kvalitet nok til at klare det

Nok er Peter Sørensen dygtig, men det er ikke nok til at holde Silkeborg i Superligaen, lyder dommen. (Foto: claus fisker © Scanpix)

Henrik Liniger FC København. De forsvarende mestre har stadig med afstand den bedste trup. Og så bliver det FC Midtjylland og OB, som jeg har et godt øje til, for Kent Nielsen plejer at være god til at få sine hold til at præstere, når han har haft dem i lidt tid.

Umiddelbart vil jeg sige Silkeborg. De har ikke forstærket sig specielt meget, så jeg er ikke sikker på, at de har holdet til overlevelse, selvom de har en dygtig træner. Men det bliver i kamp med både AC Horsens, Viborg og Esbjerg.

Facebook
Twitter