Superligasøndag: De blå-gule fra Vestegnen slider sig tilbage på Superligaens dukseplads

Få et overblik over søndagens superligakampe.

Med en 2-1 sejr over Vejle stryger Brøndby forbi FCM og tilbage på Superligaens førsteplads. (Foto: Claus bech © Scanpix)

Søndagen bød på fire kampe i Superligaen. Få overblikket over kampene lige her.

Horsens og OB delte i porten

Horsens hentede søndag sit første point i 2021, da Jens Berthel Askous tropper spillede 0-0 på hjemmebane mod OB i 3F Superligaens 17. runde.

Allerede tidligt i kampen blev der gået til stålet, hvor begge hold kom ud med fysisk udtryk.

Begge hold spillede meget på lange bolde, men hvor hjemmeholdet fra Horsens satsede på de fysiske dueller og nedfaldsboldene, ville OB gerne have det hurtige angrebes Mikkel Hyllegaard ud at løbe med hjemmeholdets forsvar.

Kampen var en chancefattig omgang, og som den skred frem, stod det klart, at det ikke ville blive en kamp med særligt mange mål.

Hvor OB gik glip af vigtige point i jagten på top-6, må Horsens fortsat tage til takke med en placering helt i bunden med seks kampe tilbage af grundspillet. Det ene point var dog nok til at gå forbi Lyngby. Begge hold har syv point, men Horsens' målscore er en anelse bedre.

Randers og FC Nordsjælland får et enkelt point hver

Magnus Kofod Andersen har udlignede til 1-1. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Randers FC måtte søndag nøjes med 1-1 på hjemmebane mod formsvage FC Nordsjælland i Superligaen.

Midtbanespilleren Tosin Kehinde bragte Randers i front kort før pausen, og kort tid inde i anden halvleg lykkedes det FC Nordsjællands anfører, Magnus Kofod Andersen, at bringe balance i regnskabet.

Kampen var meget tæt, og begge hold forsøgte at gå efter de tre point med fremadrettet spil.

Det uafgjorte resultat ændrer ikke meget for de to mandskaber. Randers er fortsat solidt placeret i top-6 på femtepladsen, mens FC Nordsjælland på tiendepladsen forsøger at lægge afstand til de to bundhold.

AGF holder fast i topplacering

AGF hænger på i Superligaens top, da holdet søndag efter en god præstation vandt 2-0 over Sønderjyske på to mål, der faldt i kampens slutfase.

Aarhusianerne leverede forårets hidtil bedste præstation, da Sønderjyske i store dele af kampen kun hang på grundet uskarphed fra AGF's offensive folk.

Med et kvarter tilbage af kampen kom forløsningen så for AGF, da VAR opfangede en ulovlig forseelse i Sønderjyske-feltet.

Det resulterede i et straffespark til de hvidklædte, mens Sønderjyskes Stefan Gartenmann fik sit andet gule kort og blev udvist.

Straffesparket tog AGF-topscorer Patrick Mortensen sig af, og med et fladt spark scorede han sit første mål i 2021.

Kort efter cementerede midtbanemanden Patrick Olsen så AGF-sejren, da han med et hårdt, fladt skud gjorde det til slutresultatet 2-0 efter en aflevering skråt bagud i feltet.

AGF fastholder med sejren tredjepladsen, hvor holdet nu har 32 point, mens Sønderjyske forbliver nummer seks med 24 point.

Brøndby tilbageerobrer førstepladsen

Brøndby er ubesejret i seks superligakampe i træk, efter at Vejle søndag blev besejret med 2-1 på hjemmebane.

Begge hold forsøgte at stresse hinanden med et højt pres, hvilket til tider gav en rodet kamp med flere boldtab. Det udnyttede Brøndby bedst, da holdet bragte sig foran med 2-0.

Efterfølgende åbnede kampen sig med flere omstillinger, og Vejle fik blod på tanden med en reducering, men hjemmeholdet holdt stand og vandt.

Derfor ligger Brøndby nummer ét med 37 point, mens Vejle er på niendepladsen med 20 point.

I næste runde byder Superligaen på en vaskeægte topkamp, når rækkens førerhold, Brøndby, gæster den nærmeste forfølger, FC Midtjylland, der har et enkelt point færre.

Lindstrøm stod for oplægget, da angrebskollegaen Mikael Uhre sparkede Brøndby foran efter 15 minutters spil med en knaldhård afslutning i det korte hjørne fra højre side af feltet.

Anden halvleg var blot to minutter gammel, da et hårdt pres af Mikael Uhre fik Vejle-backen Pierre Bengtsson til at sende et fladt indlæg i eget mål.

I det 55. minut svarede Vejle igen, da en tværpasning fandt angriberen Wahid Faghir, som via en afretning reducerede til 1-2.

/ritzau/

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter