Superligaspiller producerer beats til undergrundsrappere

Magnus Mattssons musik ligger på Spotify. Mens Silkeborg IF’s midtbanespiller udlever sin fodbolddrøm, vil han også producere musik til de største artister i verden.

Dream86.

86 fra Silkeborgs postnummer. Ordet ’dream’ er lidt sværere at forklare, udover at Magnus Mattsson var meget ung, da han skulle finde på sit producernavn.

Et navn, den nu 20-årige Silkeborg IF-spiller bruger oftere, end han dengang havde forudset.

For i dag samarbejder Magnus Mattsson med forskellige undergrundsmusikere fra USA, og ét af spillerens nyeste beats ligger på Spotify som nummeret ’Sunshine Kisses’ af R&B-rapperen Dani Devinci.

- Det er fedt og lidt mærkeligt at lytte til mine egne sange på forskellige musikmedier, siger Magnus Mattsson.

Lyt til før- og efterproduktionen af ’Sunshine Kisses’, som Magnus Mattsson skabte beatet til.

En mail tikkede ind

I hjørnet af Magnus Mattssons værelse danner et elektrisk klaver, tre guitarer, en mikrofon, højtaler og pladespiller en musikstation. På den ellers bare væg over computeren er en lille sort-hvid plakat med rapperen Young Thug sat fast med en tegnestift i hvert hjørne.

Her sidder midtbanespilleren ti til femten timer om ugen og komponerer musik ved siden af sin lovende fodboldkarriere.

Når Magnus Mattsson er tilfreds med et beat, kontakter han musikere, han kan lide, på Instagram for at høre, om de kunne være interesseret i at bruge beatet til deres numre. Ligesom i fodbold er konkurrencen stor, og chancen for at bryde igennem lille.

Alligevel har Silkeborg-spilleren formået at få hul igennem til musikbranchen. For en af de artister, Magnus Mattsson skrev til, svarede.

Han var interesseret i at få sendt nogle instrumentale tracks, og siden har Magnus Mattsson komponeret flere forskellige beats til rapperens sange.

- Et par uger efter, jeg sendte musikstykket (til Sunshine Kisses) til Dani Devinci, fik jeg en mail om, at han havde lagt vokaler indover mit beat og lagt det på sit nye album på Spotify, siger Magnus Mattsson og fortsætter:

- Vi samarbejder om nye produktioner ved at sende værket frem og tilbage og hver især komme med forslag til ændringer. Når vi begge er tilfredse, udgiver han det.

  • Nogle af Magnus Mattssons venner hjælper med guitarspillet, da han ikke selv har lært det endnu.
  • Samlingen af vinylplader strækker sig fra klassisk musik af Frank Sinatra til moderne rap af Drake.
  • Hvis mikrofonen skal bruges, er det også en ven, der hjælper med det.
  • Pladespilleren kommer ofte i brug. Også når Magnus Mattsson får besøg af andre musikglade fodboldkammerater.
  • Magnus Mattsson gik til klaver i to måneder, men stoppede til undervisning og fortsatte selv, så han kunne sætte sit eget personlige præg på sangene.
1 / 5

Plan for livet efter fodbolden

Nogle år tilbage på et efterskoleværelse sad Magnus Mattsson på sin macbook med musikprogrammet Garageband åbent. Det var her, interessen for musik og produktion af beats begyndte.

- Jeg forsøgte at lave musik med to venner, og det var enormt skægt. Det endte med, at vi skulle lave en afslutningssang. Vi indspillede den på høretelefonernes lille mikrofon, og sangen blev virkelig dårlig. Men jeg blev grebet af at producere musik de år, og så har jeg holdt ved siden.

Musikken er blevet spillerens frirum ved siden af fodbolden, hvor Magnus Mattsson kan få lov til at udfolde sin kreativitet.

- I fodbold er det hele så firkantet, men med musikken kan jeg lege med genrer og følelser. Man kan være glad, og man kan være ked af det. Der er så mange måder at udtrykke sig selv på.

Livet på grønsværen vil altid være førsteprioriteten, så længe midtbanespillerens krop kan holde til det, men Magnus Mattsson har allerede lagt en plan for livet efter fodbolden.

- Hvis jeg stopper som fodboldspiller som måske 37-årig, kan jeg går all in på at producere. Jeg kan udvikle mig de næste 60 år i musikken - det kan jeg ikke i fodbolden. Her er en mulighed for, at jeg kan leve af musikken resten af mit liv, hvis jeg er god og heldig.

Se og hør, hvordan Magnus Mattsson bliver inspireret til sine beats.

Drømmen om hitlisten

Spillerens vinylsamling byder på alt fra rapperen Drake til Frank Sinatra. Magnus Mattsson lytter dagligt til de forskellige genrer og får inspiration til det næste beat, der skal skubbe Dream86 tættere på det store gennembrud i musikbranchen.

- Min drøm inden for musikken er at producere et nummer til en stor artist, som bliver et kæmpe hit i Danmark eller i udlandet. Det ville være utrolig fedt at se mine sange til en kæmpe koncert eller på hitlisten, siger han.

Som næste skridt i musikkens retning vil Magnus Mattsson gerne tage til USA for at mødes med og skabe en stærkere kontakt med forskellige artister, end Instagram-beskederne kan give ham - selvfølgelig uden for fodboldsæsonen.

Når fodboldkarriere så en dag er forbi, kan kontakterne og erfaringen inden for musikken måske hjælpe Magnus Mattsson på vej mod sin næste drøm.

- Men indtil da er det 100 procent fodbold og 100 procent musik. I mit hoved kan jeg sagtens være professionel fodboldspiller og producer på samme tid.