Superstjerner er strømmet til Superligaen, og nu har AGF hentet 'et af de største navne' i ligaens historie

Superligaklubben AGF har skrevet under med den tidligere engelske landsholdsspiller Jack Wilshere.

Jack Wilshere har i første omgang fået en kontrakt, der gælder frem til sommer. (Foto: AGF TV © AGF TV)

Det er ikke hverdagskost, at en tidligere engelsk landsholdsspiller snørrer støvlerne og sparker til læderkugler på Ceres Park i Aarhus.

Men det bliver det fra nu af.

Søndag aften har superligaklubben AGF nemlig hentet Jack Wilshere, der har spillet 34 kampe for det engelske fodboldlandshold. Den 30-årige midtbanespiller har i langt størstedelen af sin karriere spillet for den engelske topklub Arsenal, men har siden sommer været klubløs.

Den situation har AGF udnyttet til fulde - spørger man DR Sportens fodboldekspert, Andreas Kraul, bliver det nemlig helt vildt at se så stor en profil spille i den danske Superliga.

- Hvis vi kigger på det spillemæssige topniveau for Jack Wilshere, så burde det være en urealistisk og vanvittig drøm at se ham i Superligaen. Af navn og historik og CV er det et af de største navne, der er blevet hentet til Superligaen, siger han.

At den tidligere Arsenal-spiller fremover kommer til at stå ansigt til ansigt med modstandere fra Vejle, Viborg og Sønderjyske, ser han derfor også som en stor overraskelse.

- I starten troede jeg, at det var en vittighed, siger DR Sportens fodboldekspert.

Stig Inge Bjørnebye er en glad mand. (Foto: AGF TV © AGF TV)

Hos den aarhusianske fodboldklub virker der da også til at være stor begejstring for, at Jack Wilshere nu bliver en del af 'De Hviie'.

- Jack Wilshere behøver ingen nærmere præsentation, og han har vist sit værd på både klub- og landshold gennem de seneste ti år.

- Så da muligheden opstod for at få ham her til Aarhus, var vi ikke i tvivl om, at vi gerne ville eftersætte den, siger sportschef i AGF, Stig Inge Bjørnebye, til klubbens hjemmeside.

Selvom AGF's nyerhvervelse kommer som en overraskelse for Andreas Kraul, giver det dog ganske god mening, mener han.

- Det er en spiller, hvor vi næsten ikke kan huske, hvornår han har spillet uden skader og på topniveau. Han skal bygges op og genfinde sig selv som fodboldspiller. Det får han en mulighed for i AGF, siger Andreas Kraul.

- Jack Wilshere har næppe på noget tidspunkt i livet forestillet sig, at han skulle spille fodbold i Danmarks næststørste by, men har nok indset, at han skulle gå nogle skridt ned for at tage nogle skridt frem.

For hovedpersonen selv handler det da netop også om at komme tilbage på ret kurs.

- Jeg er et sted i min karriere, hvor jeg har brug for at komme i gang igen efter en vanskelig periode, og den mulighed har AGF tilbudt mig. Det er jeg meget taknemmelig for, og jeg vil gøre alt, jeg kan for at hjælpe holdet fremad, siger Jack Wilshere til AGF's hjemmeside.

Flere superstjerner i Superligaen

Den tidligere engelske landsholdsspiller er dog ikke eneste store navn, der fra forårssæsonens begyndelse skal betræde de danske fodboldbaner.

I januar skiftede den tidligere brasilianske landsholdsspiller Vagner Love til FC Midtjylland.

Det samme gjorde sig gældende for Max Meyer, der har spillet landskampe for Tyskland.

Superligaen er altså på få måneder blevet flere superstjerner rigere, og det viser noget om, hvor ligaen bevæger sig hen, mener Andreas Kraul.

- Det er en cadeau til Superligaen, at de her spillere kommer og ser nogle muligheder. Superligaen har rykket sig økonomisk, klubbernes setup har rykket sig, og det har professionalismen også.

- Det betyder i sidste ende også, at tingene rykker sig på banen, og det giver udslag i, at der kommer nogle profiler på banen, hvor vi tidligere havde tænkt, at det aldrig ville ske, siger fodboldeksperten.

  • Vagner Love har spillet 20 kampe for det brasilianske landshold (Foto: Claus Fisker © Scanpix Denmark)
  • Tyske Max Meyer står noteret for fire landskampe og har spillet i flere store klubber. (Foto: Claus Fisker © Scanpix Denmark)
  • Fremover skal Jack Wilshere spille for AGF. Han har fået 34 kampe for det engelske fodboldlandshold. (Foto: Dylan Martinez © Ritzau Scanpix)
1 / 3

Uagtet hvor store navne Jack Wilshere, Vagner Love og Max Meyer er på den internationale fodboldscene, har de dog også en anden fællesnævner. Og det er, at ingen af dem har præsteret på absolut ypperste niveau i et stykke tid efterhånden.

Derfor giver skridtet til Superligaen god mening for alle tre, mener Andreas Kraul.

- Der er sket noget med Superligaen i forhold til den internationale opmærksomhed. Der er en opmærksomhed omkring ligaen, og så er der en fornemmelse af, at niveauet er godt nok til, at de kan finde tilbage til en karriere.

Jack Wilsheres kontrakt med AGF løber i første omgang resten af sæsonen. En mulighed for at forlænge samarbejdet er dog indskrevet i kontrakten.