Svensk stjerneback i klemme mellem OL og FCK

Den svenske U21-landsholdsspiller Ludwig Augustinsson kan havne midt i OL-dilemma mellem klub og landshold.

(Foto: claus fisker © Scanpix)

FC København råder over flere spillere, som kan komme i betragtning til sommerens fodboldslutrunde ved de olympiske lege i Rio de Janeiro.

En af de oplagte kandidater er den svenske U23-landsholdsspiller Ludwig Augustinsson, og det er en drøm for backen at deltage ved en så stor begivenhed.

- Man vil altid spille mesterskaber som EM, VM og OL. Det er sådanne turneringer, man altid vil spille.

- Men når det gælder OL, så er det klubben, som bestemmer. Det er for tidligt at sige noget om, hvad der vil ske, siger Augustinsson, der var med til at vinde U21-EM sidste år med Sverige.

FCK har indtil nu holdt stædigt fast i, at man ifølge reglerne hos Det Internationale Fodboldforbund, Fifa, ikke er forpligtet til at frigive spillere til OL.

FCK vægter europæisk fodbold over OL

I august, hvor OL afholdes, er Alka Superligaen i fuld gang, og FCK kan også være med i vigtige europæiske klubkampe. De kampe vægter FCK højere end OL.

Augustinsson vil ikke konkludere for meget på de seneste udmeldinger fra FCK-ledelsen, men han har fuld forståelse for sin arbejdsgivers prioriteringer.

- Vi får at se. Det ligger ikke i mine hænder, det er op til klubben.

- Hvis der ikke kommer en beslutning om, at klubberne skal slippe alle spillere på holdet, så forstår jeg, at klubben tænker på sit eget bedste. Men det foregår om lang tid, så det er ikke noget at tænke på nu, mener FCK-backen.

FCK, som fører Superligaen, indleder forårssæsonen med hjemmekampen mod Esbjerg 28. februar.

/ritzau/

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve