Svensk Superliga-stjerne smækker straffespark over mål i ny FCK-nedtur

FC Midtjylland vandt søndag aften med 2-1 over FC København i Superligaen.

Viktor Claesson fik alletiders chance for at bringe balance i regnskabet på MCH Arena i Herning, men den svenske FC København-profil overplacerede sit spark fra ellevemeterpletten, som røg over mål og op på tribunen.

Stillingen var dermed fortsat 2-1 til hjemmeholdet fra FC Midtjylland, som holdt helt til slutfløjtet.

FC Midtjylland overhaler derfor rivalerne fra hovedstaden i Superliga-tabellen, som toppes af Randers FC.

Holdet fra Herning går på landskampspause på rækkens syvendeplads, mens FCK må tage til takke med niendepladsen efter seks nederlag i de første 10 spillerunder.

Noget, man i FCK-lejren bestemt ikke er tilfredse med, understreger Jess Thorup, klubbens træner.

- Tabellen lyver aldrig, og vi ligger ikke der, hvor vi gerne vil. Så selvfølgelig er vi ikke tilfredse med den måde, vi har håndteret Superligaen på indtil nu. Men det er en lang sæson, siger Jess Thorup.

Rul ned i bunden af artiklen for at se stillingen i Superligaen.

Der var ellers masser af chancer for yderligere scoringer i opgøret, hvor både det sortklædte hjemmehold og gæsterne fra København havde oplagte muligheder.

Det blev dog ved de tre scoringer, som blev sat ind i kampens første 45 minutter.

Hjemmeholdets Evander gjorde, hvad Viktor Claesson ikke kunne, da han scorede til 1-0 på et straffespark efter 18 minutters spil.

Mohamed Daramy, lejesvenden fra Ajax, fik udlignet for gæsterne kort tid efter, da han satte panden på et hjørnespark, inden Anders Dreyer fik prikket bolden ind bag FCK-målmand Mathew Ryan til slutresultatet 2-1.

Sory Kaba fik i dommerens tillægstid muligheden for at lukke og slukke til 3-1 fra straffesparkspletten, men FCM-angriberen formåede at ramme bolden to gange i skudforsøget, hvilket endte ud i et annulleret straffespark og et frispark til FC København.

Det ændrede dog ikke på, at midtjyderne vandt opgøret og sendte FCK fra banen med klubbens tredje nederlag i de fire seneste Superliga-kampe.

Få det fulde overblik over Superligaens tiende spillerunde i artiklen her.