Teenager scorer efter blot 12 sekunder og sender FC Nordsjælland mod toppen

Med en sejr på 3-1 stjal FC Nordsjælland mandag aften førstepladsen i Superligaen fra Randers FC.

Nok er FC Nordsjælland kendt for at have et ungt hold med fart i støvlerne, men i mandagens opgør mod Superligaens førerhold Randers FC, som blev vundet med 3-1, tog mandskabet fra Farum det til nye højder.

Efter bare 12 sekunder var hjemmeholdet foran mod Randers, da den 19-årige ghaneser Ernest Nuamah scorede til 1-0.

En lang bold mod højre side blev taget flot ned af Oliver Rose-Villadsen, der rundede Randers-back Björn Kopplin og sendte et indlæg mod mål. Gæsternes målmand Patrik Carlgren fik sat handskerne på indlægget, men bolden smuttede fra ham og røg direkte ud for fødderne af målscorer Ernest Nuamah.

Med sin lynscoring skriver den unge ghaneser sig ind i Superligaens historiebøger som den næsthurtigste målscorer nogensinde.

Kun Emil Lyngs scoring for Esbjerg mod netop FC Nordsjælland tilbage i 2011, der faldt efter ni sekunder, kan overgå den præstation i superligaregi.

Se Ernest Nuamahs hurtige scoring i videoen øverst.

Stillingen holdt i syv minutter, indtil en ny teenager kom på tavlen på kunstgræsset i det nordsjællandske.

Igen var Oliver Rose-Villadsen på spil i højre side, men denne gang røg indlægget til bagerste område i Randers-feltet, hvor den 18-årige nordmand Andreas Schjelderup stod klar. Efter et par fikse træk fik han trykket af og scorede til 2-0.

Med et kvarter tilbage af opgøret tryllede den norske teenager på ny, da Randers' Jakob Ankersen agerede saltstøtte og så Schjelderups afslutning stryge i sidenettet. Dermed er nordmanden topscorer i Superligaen med sine syv ligatræffere.

Indskiftede Edgar Babayan fik med få minutter igen pyntet på slutresultatet med en flot scoring.

Med sejren på 3-1 overtager FC Nordsjælland førstepladsen i den bedste danske fodboldrække fra Randers, der samtidig lider sæsonens første nederlag og ligger nummer to med 22 point. FCN har 23 point efter de første 11 spillerunder.

Rul længere ned for at se den samlede stilling i Superligaen.