Tidligere Lyngby-træner om mulig konkurs: Kaotisk og følelsesmæssigt hårdt

Lyngby Boldklub er truet af konkurs. I 2001 gik det også galt. Tidligere Lyngby-træner Poul Hansen husker den negative energi fra en forfærdelig tid.

Historien har det med at gentage sig. Lyngby Boldklub er tæt på en konkurs, spillerne har ikke fået løn for januar og efter midnat tirsdag står det Lyngbys spillere frit for at skrive kontrakter med andre klubber.

I 2001/2002-sæsonen gik det også galt for Lyngby Boldklub, der gik konkurs halvvejs i sæsonen, efter klubbens ejer Jørn Terkelsen på en ekstraordinær generalforsamling fik nej til et samarbejde med Farum Boldklub, som et sidste desperat forsøg på at redde stumperne.

Træneren dengang hed træneren Poul Hansen, der med aviserne fra 2001 foran sig tænker tilbage på en hård tid.

- Der er så mange følelser i det. Så meget negativ energi. Hele det der følelsesregister gennem måneder. Det var forfærdeligt, siger Poul Hansen, der med øjnene rettet mod de gamle avisoverskrifter godt kan sætte sig ind i de ansatte i Lyngbys situation her 17 år senere.

- Det er grimt. Det er lige præcis dem nu her. Det er den mest forfærdelig tid i deres fodboldliv. Det er der slet ingen tvivl om. Jeg tror, det fylder alt. På den dårlige måde, siger Paul Hansen.

- En fantastisk epoke i dit liv, der bare var slut. Det var både kaotisk og følelsesmæssigt hårdt.

Næppe løn i dag

Falder der ikke løn til spillerne i Lyngby Boldklub inden midnat tirsdag, så står det spillerne frit for at forhandle nye kontrakter med andre klubber.

Spillerforeningen har opfordret Lyngby-truppen til at give klubben mere tid til at finde nye investorer eller nye ejere.

En lønudbetaling inden midnat tror Poul Hansen ikke, at spillerne skal regne med.

- De får ikke udbetalt løn i aften. Man kan håbe til det sidste, men det gør de ikke. Det føler jeg mig helt sikker på.

Lyngby spillede i 2001/20002-sæsonen den resterende del af Superligasæsonen med et hold af amatører og sluttede af med et 2-0-nederlag til Brøndby, der løb med mesterskabet det år.

Derefter blev Lyngby tvangsnedrykket til Danmarksserien.

Efter at have kæmpet sig tilbage til toppen af dansk fodbold er der nu fare for, at de kongeblå bliver slået tilbage endnu engang.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk