Tocifret millionoverskud i FC Nordsjælland

Salgene af Emre Mor og Bruninho betød, at FC Nordsjælland fordoblede omsætningen i 2016 og leverede et overskud på 23 millioner kroner.

(Foto: Anders KjæRbye © Scanpix)

FC Nordsjælland kom ud af 2016 med et overskud på 23 millioner kroner.

Superligaklubbens omsætning var på 157 millioner kroner, hvilket er næsten dobbelt så meget som i det foregående regnskabsår.

Det er salgene af Emre Mor til Borussia Dortmund og Bruninho til kinesiske Guangzhou R&F, der har sikret Farum-klubben den store økonomiske fremgang.

Mange af pengene er ifølge klubformand Tom Vernon allerede investeret i udviklingen af nye talenter.

Vil være uafhængige af salg

- Vi er som klub afhængig af spillersalg. Derfor er det selvfølgelig glædeligt, at vi kan levere så store salg, som giver et stærkt fundament for fremtiden, siger Vernon til klubbens hjemmeside.

- Mange af pengene er allerede blevet reinvesteret i akademierne, forbedrede faciliteter og øgede aktiviteter for mange af vores ungdomshold, der tager ud og spiller langt flere turneringer end tidligere samt træningsophold for akademierne i Danmark og Ghana, fortæller han.

Den engelske klubejer fortæller samtidig, at FC Nordsjællands langsigtede mål er at have en forretning, der er uafhængig af spillersalg.

- Det vil stadig tage noget tid, før vi når dertil. Men det er det, vi sigter efter, siger Vernon.

/ritzau/

FacebookTwitter