Tømreren tog en svær beslutning

Henrik "Tømrer" Pedersen ser tilbage på rigtigt mange højdepunkter i sin karriere og føler, han har udnyttet sit potentiale til det yderste og lidt til.

Karrierens højdepunkt for Henrik "Tømrer" Pedersen var, da han fik sin landsholdsdebut i år 2000 og to kampe mere i 2004. (© DR Sporten)

Efter 17 år som professionel fodboldspiller slutter Henrik "Tømrer" Pedersen karrieren, når Silkeborg IF går på vinterpause efter en kamp mod AGF den 10. december.

Selvom den alsidige angriber har rundet de 37 år, var det ingen let beslutning.

- Det har været en meget, meget svær beslutning fordi jeg elsker at spille fodbold, jeg elsker at komme til træning hver dag. Så det har været en rigtig svær beslutning.

- Det har hele tiden været sådan, når kontrakten var slut, så fandt man en ny klub eller en ny kontrakt i den klub, man var. Nu er det lige pludselig noget helt andet, siger Henrik "Tømrer" Pedersen til DR.

Masser af highlights

Karrieren har ud over 10 år i alt i Silkeborg også givet ham syv år i England, hvor han har tørnet ud for Bolton Wanderers og Hull City. Og højdepunkterne har ikke kun været en masse mål.

- Der er så mange oplevelser. Selvfølgelig at få debut på landsholdet, det står for mig som det klart største. Vi vandt pokalen med Silkeborg (i 2001, red.).

- Jeg blev solgt til England og var derovre i syv år. Der er rigtig mange fede oplevelser og rigtig mange gode spillere, jeg har været heldig at spille sammen med, siger angriberen, som fik tre landskampe i alt.

Serie 1 ingen hindring

Og selvom det er vemodigt at skulle sige farvel, så kan Henrik "Tømrer" Pedersen omvendt sige, at han nåede det, han skulle.

- Jeg spillede Serie 1 som 18-årig, så at stå her små 20 år efter og have opnået det, jeg har opnået, det er meget mere, end jeg kunne have forventet og måske også, hvad alle troede dengang, siger han.

Stadig mål i tilværelsen

Tilværelsen som fodboldpensionist bliver ikke uden bold. Foreløbig ser planerne for det nye år ud til at indeholde mere arbejde på sportpubben Målet i Silkeborg, som Henrik "Tømrer" Pedersen ejer, og så skal han være ambassadør for DGI Midtjyllands fodboldskoler.

- Jeg håber da, at vi finder en eller anden funktion i klubben. Men vi skal bare lige have fundet den rigtige funktion til begge parter.

- Det kunne være noget sponsorarbejde omkring kampene i loungen. Det kunne være noget nede på kontoret, jeg er jo kontoruddannet. Det gælder bare lige om for begge parter at finde den, der passer bedst til begge to, siger han.

Og så ser Henrik "Tømrer" Pedersens kone og to børn i øvrigt frem til, at han vil være mere hjemme i weekenderne.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk