Tog Superligaen med storm: Brøndby-legende stopper karrieren

Johan Elmander lægger støvlerne på hylden et år før kontraktudløb i Örgryte efter en karriere på 20 år.

Johan Elmander, her i Brøndby-trøjen, stopper karrieren efter en enkelt sæson hjemme i Örgryte, hvor det hele også tog fart i sin tid. (Foto: Torben Christensen /Scanpix © (Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2010))

Brøndby-ikonet Johan Elmander stopper karrieren i en alder af 36 år.

Den svenske angriber havde egentlig et år tilbage af sin kontrakt med Örgryte i hjemlandet, men han har valgt at trække stikket allerede nu.

Det meddeler Örgryte, som frister en tilværelse i næstbedste række, på sin hjemmeside.

- Det er en beslutning, der er vokset den seneste tid. Jeg har haft en lang og fantastisk karriere, og nu er det tid til at give pladsen videre til næste generation, siger Elmander til hjemmesiden.

- Tak ÖIS, spillere, ledere og fans – I kommer altid til at have en plads i mit hjerte. Held og lykke med jagten på oprykning.

Elmander indledte seniorkarrieren i Holmalunds IF i 1997, men det var skiftet til Örgryte som 17-årig i 1999, der for alvor kickstartede karrieren.

Feyenoord fik øjnene op for talentet og hentede ham til Holland i 2000, men efter en håndfuld år med et par udlejninger og et manglende gennembrud, drog han i 2004 til Brøndby.

Under Michael Laudrups trænervinger blomstrede Elmander og blev en af Superligaens bedste spillere og et ikon i klubben fra Vestegnen.

Efter to sæsoner stod franske Toulouse klar med et bud på omkring 30 millioner kroner, som Brøndby takkede ja til.

Her nød han stor succes og nåede også ophold hos Bolton, Galatasaray og Norwich, inden han i 2014 returnerede til Brøndby.

Han nåede aldrig tidligere tiders niveau, men var fortsat elsket af fansene.

Det blev til en sidste tørn for Örgryte i 2017, inden karrieren nu lægges på hylden.

Elmander nåede også 85 landskampe for Sverige, hvori han bidrog med 20 scoringer.

/ritzau/

Facebook
Twitter